Έχομεν ελπίδες για τρίτο Shenmue. Μέσω Kickstarter!

Ο δημιουργός των κλασσικών αλλά οικονομικά αποτυχημένων τίτλων Shenmue ίσως καταφέρει να μας δώσει το τέλος της τριλογίας – μετά από δέκα και βάλε χρόνια!

Shenmue_001

Δεν είναι πως ο Yu Suzuki δεν ήθελε να ολοκληρώσει τη σειρά που καθιέρωσε τη λογική των σημερινών sandbox/open world τίτλων (σαν τα Grand Theft Auto, Yakuza κ.λπ.). Δεν είναι πως ο τίτλος δεν είχε οπαδούς. Είναι πως… ήταν λίγοι, τουλάχιστον για τη Sega, που εξαλολουθεί να μη θεωρεί οικονομικά συμφέρουσα την κυκλοφορία ενός τρίτου τίτλου.

Και έτσι, ο Yu, ανέφερε – σύμφωνα με το δημοσιογράφο Sebastien Abdelhamid – πως σκέφτεται μια προσέγγιση αντίστοιχη με του Kickstarter για τη συγκέντρωση πόρων με στόχο την κυκλοφορία ενός τρίτου Shenmue. Και, πρόσθεσε, θα ήθελε επίσης να συνεχίσει την ιστορία των τίτλων και σε μορφή anime ή manga.

Ody's thoughts

Κοινώς, εκεί που το Shenmue ήταν ένα ξεχασμένο διαμάντι του παρελθόντος, που αναπολούσαν οι λίγοι που το χάρηκαν, ίσως βρεθούμε μπροστά σε… υπερφόρτωση Shenmue. Αρκεί να το αποφασίσει ο Yu και να έχει την αντίστοιχη ανταπόκριση από όπου αποφασίσει να ξεκινήσει μια crowdfunding καμπάνια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.