Έφυγε από τη Double Fine ο μπαμπάς του Monkey Island, Ron Gilbert

Αν και μάλλον δεν θα έλεγε κανείς πως ήταν και ποτέ… εντελώς μέσα, ο Ron Gilbert έφυγε, πια, για τα καλά από τη Double Fine.

Ron Gilbert

Γνωστότερος τίτλος του, σίγουρα, το Monkey Island, αν και ο Ron Gilbert έχει μεγά(αα)λη ιστορία στο χώρο του gaming. Φημίζεται για το χιούμορ του, τον ανύσηχο χαρακτήρα του, τη γεμάτη γεύση του… Εμ… Όχι. Αυτό ήταν λάθος. Anyway. Στο θέμα.

Ο Ron, λοιπόν, και ουχί αυτός-του-Χαρυπότερ, αποφάσισε να φύγει από την Double Fine, σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του The Cave, του πρώτου τίτλου της εταιρείας που σχεδίασε σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος.

Quote:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπληκτικούς ανθρώπους στη Double Fine για όλη τη σκληρή δουλειά τους στο The Cave. Η συνεργασία με τον καθένα από αυτούς μέσα στα τελευταία δυο χρόνια ήταν πραγματική ευχαρίστηση. Τόσο πολύ διασκέδαση. Θα μου λείψουν όλοι. Και φυσικά, (ευχαριστώ και) τον Tim που δημιούργησε την ευκαιρία να πάω εκεί και να φτιάξω το The Cave.

Και αφού εξήγησε πως δεν υπάρχουν… έχθρες και μίση, ενημέρωσε για τα μελλοντικά του σχέδια πως ετοιμάζει έναν τίτλο για το… iOS, το (πάρτε ανάσα) Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG, σε συνεργασία με τον συν-δημιουργό του DeathSpank, Clayton Kauzlaric.

Update

Τα άσχημα του να βιάζεσαι (και να δουλεύεις με δικά σου “περίεργα” scripts και shortcuts): αντί για την εικόνα του Ron Gilbert, μπήκε αυτή του Tim Schafer. Διορθώθηκε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.