Το αυτοκρατορικό Huawei Ascend Mate έρχεται στις 26 Μαρτίου

Το Huawei Ascend Mate, το πολυαναμενόμενο tabletphone των 6,1 ιντσών, αρχίζει να πωλείται από τις 26 του μηνός.

Οι 4 ίντσες τείνουν να γίνουν entry level, και τα αστέρια της αγοράς έχουν οθόνες από 4,7 ίντσες και πάνω. Τι βγάζει λοιπόν ο κινέζος από το τσεπάκι του γι ανα μας καταπλήξει; Ένα tabletphone με οθόνη 6,1 ιντσών. Ο κύριος είναι ο Richard Yu, πρόεδρος της κινεζικής Huawei και το τελευταίο καμάρι της εταιρείας του, το Huawei Ascend Mate, το οποίο στις ασιατικές αγορές, στις οποίες και θα πωλείται αρχικά, θα κοστίζει περί τα 450 ευρώ (φυσικά εδώ θα έχει και ένα καπελάκι από πάνω του για να ξεπεράσει το 500αρικάκι…).

huawei-ascend-richard

Το μηχανάκι έχει θεαθεί στο γερμανικό Amazon για προπαραγγελίες στα 449 ευρουδάκια, τιμή ιδιαίτερα ελκυστική. Πέρα από την οθόνη, ο λοιπός εξοπλισμός έχει ως εξής: η CPU είναι quad core στο 1,5GHz (είναι σχεδίασης ARM και κατασκευής Huawei), η τεράστια οθόνη έχει ανάλυση 720p (θα μπορούσε και καλύτερα), αλλα τουλάχιστον περιέχει 2giga RAM για να έχετε ανοιχτές μπόλικες εφαρμογούλες. Ο αρχικός αποθηκευτικός χώρος είναι μόλις 4GB, ενώ δέχεται καρτούλες microSD μέχρι 64giga. Να σημειώσουμε ότι το smartphone ταιριάζει γάντι σε όσουν φορούν… εμ… γάντι, καθώς, παρότι είναι capacitive και επιστρωμένη με το γνωστό Gorilla Glass, αναγνωρίζει άγγιγμα ακόμη κι αν φοράτε γάντια. Στο πακέτο η Huawei βάζει και καμερούλα 8Mpixels και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 4.050mAh, επιβεβλημένη δεδομένης της τεράστιας οθόνης.

Huawei-Ascend-Mate-Smartphone

Galacticus's thoughts

Μπορεί οι 6 ίντσες να θεωρούνται από κάποιους, υπερβολικές, ίσως όμως και να είναι η χρυσή τομή για όσους θέλουν να συνδυάσουν σε μία συσκευή το κινητό και το tablet. ΚΑΙ για αυτούς που θεωρούν ότι οι 5 ίντσες ενός Xperia Z είναι λίγες, αλλά ΚΑΙ για αυτούς που οι 7 ίντσες ενός Google Nexus 7 δεν τους βολεύουν στην καθημερινή χρήση.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.