Τα tablets του μέλλοντος από τον Jeff Bezos

kindle_fire.jpg.jpg
Έξυπνα tablets χωρίς επεξεργαστές και μπαταρίες; Είναι δυνατόν; Ο πρόεδρος της Amazon δείχνει το δρόμο!

Η πρόσφατη κατάθεση μιας πατέντας περί “απομακρυσμένων displays” από την Amazon, αποκαλύπτει το όραμά της για τα έξυπνα tablets του αύριο. Σύμφωνα με τις τεχνικές προβλέψεις αυτής της πατέντας, ένα φουτουριστικό “remote display”, θα είναι όλο και όλο μια οθόνη η οποία δεν θα περιέχει αυτόνομο hardware, αλλά ούτε και αυτόνομη πηγή τροφοδοσίας. Θα αντλεί δεδομένα και ρεύμα από ένα δίκτυο διεσπαρμένων σταθμών, οι οποίοι θα εκπέμπουν μικροκυματική ακτινοβολία, τόσο ως φορέα δεδομένων, όσο και ενέργειας.

Τα μινιμαλιστικά αυτά έξυπνα tablets υποτίθεται ότι θα είναι σε θέση να εκτελούν πολύ περισσότερες λειτουργίες από ένα σημερινό, τυπικό, tablet: συγκεκριμένα, θα είναι σε θέση, για παράδειγμα, να ανιχνεύουν αν τη συσκευή χειρίζεται ενήλικας ή παιδί, μετρώντας το μέγεθος των δακτύλων, και στη δεύτερη περίπτωση θα επιβάλλουν αυτομάτως περιορισμούς “γονικού ελέγχου”, αποκόπτοντας την πρόσβαση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά αυτό το περίφημο δίκτυο σταθμών τροφοδοσίας είναι απλώς έξω από τα όρια της σημερινής τεχνολογίας και σίγουρα θα είναι ιδιαίτερα προβληματικό ώστε να εξυπηρετήσει το streaming απαιτητικών εφαρμογών cloud. Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι ο πρώτος στόχος της Amazon είναι η υλοποίηση τέτοιων smart e-readers, μελλοντικών Kindle που θα είναι πανάλαφρα και always on, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της Amazon, τροφοδοτώντας τους με υλικό on-demand μέσω των cloud-based υπηρεσιών της.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.