Η Mozilla δεν φέρνει τον Firefox στο iOS

Αν τουλάχιστον δεν… αλλάξει μυαλά η Apple, Firefox στις συσκευές της Apple… γιοκ! Και, όλως περιέργως, μάλλον η Mozilla είναι απόλυτα δικαιολογημένη στην απόφαση της.

Αυτό που κάνει τον Firefox να ξεχωρίζει περισσότερο από τον ανταγωνισμό είναι η engine του. Και ακριβώς για αυτό δεν μπορεί να μεταβεί στο iOS.

Η Apple διατηρεί… εχθρική στάση προς κάθε browser που δεν βασίζεται στην engine του Webkit, τον οποίο ελέγχει σε μεγάλο βαθμό η ίδια (και περισσότερο, τώρα πια, η Google). Αν ο Firefox ξεχνούσε τη δική του engine και υιοθετούσε αυτή του Webkit, απλά, δεν θα ήταν πια ο Firefox που γνωρίζαμε. Θα ήταν… άλλος ένας κλώνος του Chrome.

Και έτσι, ο αντιπρόεδρος της Mozilla, Jay Sullivan, ξεκαθάρισε σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο SXSW πως ούτε ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή μια έκδοση του Firefox για συσκευές με iOS, ούτε υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο για το άμεσο μέλλον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.