Έτσι λειτουργεί το Google Glass – Τώρα Και Με Βίντεο Και Πράσινους Κόκκους!

Οκ, οκ, είπαμε ψέματα για τους κόκκους (αν και, αν κοιτάξεις καλά, υπάρχουν, λόγω της κωδικοποίησης του βίντ… εμ… εντάξει…). Ορίστε εν δράση το Google Glass από την SXSW.

Google Glass - Sergey Brinn

Στο συνέδριο South by Southwest, στο Austin της όχι-και-τόσο-κοντινής-Αμερικής, η Google έδειξε στους παρευρισκόμενους για πρώτη φορά πώς λειτουργεί το Google Glass. Και είναι ό,τι γνωρίζαμε, και… Μάλλον όχι και τόσο εντυπωσιακό όταν αντί να το βλέπεις εσύ ο ίδιος, μπροστά σου, ως επικάλυψη του πραγματικού κόσμου όπου κυκλοφορείς, το βλέπεις μέσω projector σε ένα μαύρο τοίχο στη διάρκεια μιας ομιλίας.

Ακόμη και έτσι, έχει ενδιαφέρον το ότι η Google έχει σκεφτεί αρκετά καλά το πώς μπορεί κανείς να χειρίζεται τη συσκευή, που συνδυάζει αισθητήρες, αφή, φωνή και νεύματα για να καταλαβαίνει τι θέλει αυτός που τη φορά, ώστε να αντιδρά κατάλληλα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.