Το Raspberry Pi πάει DOS

Ένας νέος εξομοιωτής για το Raspberry Pi δημιουργεί ένα εικονικό… παλιό PC, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να τρέξει όλους τους κλασσικούς, αγαπημένους του τίτλους.

Raspberry_Pi.jpg

Το Raspberry Pi, το… μαγικό πισάκι που χωρά στην παλάμη και κοστίζει, πάνω-κάτω, γύρω στα $30, τώρα έγινε και… κανονικό PC, αν και μάλλον κομματάκι παλιό. Το κανονικό αφορά στο ότι ενώ το ίδιο το Raspberry Pi βασίζεται σε επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, η εφαρμογή rpix86 δημιουργεί μέσα σε αυτό έναν επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86, ακριβώς σαν αυτούς που έχουν μέσα τους τα κανονικά PCs και laptops. Και, άρα, απόλυτα συμβατό με αυτά.

rpix86

Αυτός πλαισιώνεται από λίγα MBs μνήμης και εξομοιωμένες κάρτες γραφικών και ήχου, και όλα μαζί δημιουργούν, πακετάκι, έναν ολόκληρο υπολογιστή. Ή, τουλάχιστον, έναν ολόκληρο υπολογιστή όπως αυτοί ήταν προ… δεκαετίας και βάλε – για την ακρίβεια, με επεξεργαστή 486 που τρέχει στα 20-βγάλε MHz. Και, είπαμε, η μνήμη μετριέται σε MBs και όχι GBs. Μέχρι 16, για να τα αναφέρουμε και αυτά. Τα χρώματα παίζουν στα 256 (όχι εκατομμύρια, όχι χιλιάδες, σκέτα, όπως λέμε κάρτα γραφικών Super VGA) και ο ήχος είναι, απλά, στερεοφωνικός (και να λέτε και ευχαριστώ που δεν περιορίζεται στο μονοφωνικό ηχειάκι των ακόμη παλαιότερων PCs).

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.