Πόσοι βλέπουν τις διαφημίσεις σου, είπαμε; Νομίζεις!

Botnet που εντοπίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με ονοματάκι Chameleon, μπορεί να κοστίζει μέχρι και έξι εκατομμύρια δολάρια το μήνα σε διαφημιζόμενους.

Syndicate_Hacking.jpg.jpg

Και αυτό διότι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσομοιώνει τη συμπεριφορά πραγματικών χρηστών που επισκέπτονται sites. Τι σημαίνει αυτό;

Μα, πως οι διαχειριστές αυτού του τεράστιου δικτύου περιστασιακά το στέλνουν σε κάποια sites να… μιμηθεί πως πρόκειται για χιλιάδες επισκέπτες. Και αφού οι επισκέπτες ενός site ισούνται με διαφημιστικά έσοδα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι επισκέπτες είναι… virtual, τσάμπα πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι τη διαφήμιση τους.

Το Chameleon botnet μολύνει υπολογιστές με Windows και τρέχει σε αυτούς μέσω ενός browser με βάση το Trident, υποστήριξη Flash, που εκτελεί κώδικα σε JavaScript. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως έχει μολύνει περισσότερους από 120.000 υπολογιστές – το 95% των οποίων… ευτυχώς για εμάς, με Αμερικάνικη διεύθυνση IP.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.