Πιο δυνατό από τα PCs το PlayStation 4; Περίπου…

Δημιουργοί τίτλων όπως ο Jonathan Blow που μας έδωσε το Braid και ο Linus Blomberg της Avalanche Studios (βλέπε Just Caus) θεωρούν πιο δυνατό από τα PCs το PlayStation 4.

Knack - PS4 - Wallpaper

Τόσο αυτοί, όσο και αρκετοί άλλοι στη βιομηχανία του gaming, εστιάζουν κυρίως στη διαθέσιμη μνήμη του PlayStation 4. Με μέγεθος 8GBs, θα είναι υπεραρκετή για το… οτιδήποτε, για αρκετά χρόνια, ενώ θα είναι και πολύ γρηγορότερη από τα τσιπάκια μνήμης που έχουμε σήμερα στα PCs μας. Και, άρα, το PS4 θα είναι πολύ καλύτερο, πολύ πιο δυνατό από τα PCs. Σχεδόν.

Η διαφορά που επιφέρει η μνήμη στις επιδόσεις είναι μεν σημαντική, αλλά όχι και τόσο κοσμοσυνταρακτική ώστε να διασφαλίζει πως το PlayStation 4 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από όλα τα PCs. Και για αυτό και κάθε developer που έχει κάνει σχετικές δηλώσεις, μα… σέβεται τον εαυτό του, έχει προσέξει ώστε να προσθέσει ως δευτερεύουσας σημασίας κάποιες διευκρινήσεις.

Για παράδειγμα, ο Jonathan Blow πρόσθεσε πως από τα βασικά προβλήματα του PC είναι το ότι ανάμεσα σε ένα παιχνίδι και το hardware μεσολαβούν τα Windows, που αναλώνουν αρκετούς πόρους. Ομοίως, ο Linus Blomberg της Avalanche Studios, διευκρίνησε πως μιλά για το μέσο PC. Και με το μέσο PC μάλλον αναφέρεται στα PCs γενικότερα, οπότε… Ναι, ένα PC των €400 για χρήση γραφείου μάλλον δεν θα μπορεί να πάει κόντρα το PS4, αλλά ένα πολύ-πολύ ακριβότερο… ήδη μπορεί!

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.