Η Xi3 εξηγεί πως, όντως, η Valve της ζήτησε να κατασκευάσει το Piston

Και για να μην τα πολυλογούμε, κατέληξε στο ότι η διαφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες έχει να κάνει με το λογισμικό, τις δυνατότητες που θα παρέχει και την… ελευθερία που θα έχει ο κάτοχος της εκάστοτε συσκευής – του Piston της Xi3 ή του Steam Box της Valve.

Η Valve έχει επιλέξει το Linux ως βασικό λειτουργικό σύστημα, κάτι που η Xi3 θεωρεί πολύ περιοριστικό. Και η αλήθεια είναι πως… είναι, αφού τα παιχνίδια σε PCs είχαν, έχουν και μάλλον θα έχουν για αρκετό καιρό ακόμη ως βασική πλατφόρμα τα Windows. Η Valve είναι η μοναδική εταιρεία σήμερα που υποστηρίζει τόσο ενεργά το Linux, και δεν το κάνει διότι… το αγαπάει, μα διότι σε αυτό δεν υπάρχει ένα κατάστημα/μια υπηρεσία για παιχνίδια που να μπορεί να συγκριθεί με το δικό της Steam. Μόνο λύσεις Β’ διαλογής που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με μικρούς τίτλους ανεξάρτητων δημιουργών.

Left_4_Dead_2.jpg

Κυκλοφορώντας το Steam της, μαζί με τις όποιες τεχνολογίες της, και μεταφορές κάποιων τίτλων της στο Linux, η Valve και θα… παίζει μονότερμα το gaming στο λειτουργικό του πιγκουίνου, με σχεδόν μηδενικό ανταγωνισμό, και θα έχει μια πλήρως ελεγχόμενη πλατφόρμα για το Steam Box της – διότι μόνο οι πλέον φανατικοί λινουξάδες μπορεί να πιστεύουν πως ο μέσος καταναλωτής που θα αγοράσει το Steam Box ως κονσόλα θα καθίσει να κάνει… recompile τον πυρήνα του.

Αν το Steam Box προβάλλεται ως παιχνιδομηχανή και τρέχει Linux, ουσιαστικά ο πελάτης θα είναι παγιδευμένος στο συνδυασμό αυτού με το Steam – συν κάποιων… ξέμπαρκων τίτλων που άλλες εταιρείες κυκλοφορούν για να δοκιμάσουν τα ύδατα.

Page 3 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.