Τα demos μειώνουν τις πωλήσεις των παιχνιδιών;

Σε ομιλία του στη DICE 2013, ο Jesse Schell εξήγησε στους υπόλοιπους developers το γιατί η διάθεση demos στους gamers οδηγεί σε μείωση πωλήσεων. Και είπε βλακείες.

Ο CEO της Puzzle Clubhouse και αναλυτής στη βιομηχανία του gaming, Jesse Schell, σε παρουσίαση στη DICE, εξήγησε στους υπόλοιπους game developers πως δεν θα πρέπει να διαθέτουν στους gamers demos των παιχνιδιών που ετοιμάζουν. Και παρέθεσε στοιχεία όπου φαινόταν ξεκάθαρα πως όσοι δοκίμαζαν demos παιχνιδιών, πολύ-πολύ συχνά έχαναν το ενδιαφέρον τους για αυτά και δεν προέβαιναν σε αγορά τους.

Κατά τον ίδιο, ο λόγος είναι πως είχαν ικανοποιήσει την περιέργεια τους, και έτσι δεν χρειαζόταν, πια, να δουν τον τίτλο. Και, σε αντίθεση, οι τίτλοι που δεν είχαν δώσει κάποιο demo ήταν και αυτοί που είχαν πουλήσει περισσότερο.

Ody's thoughts

Και εδώ, παύση για μικρή ανάσα, αφού δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το θέμα ουδέτερα, και έχει ήδη αρχίσει να πάλλεται μια φλέβα στο κούτελο μου. Είναι η στιγμή που θα άρχιζε και να πρασινίζει το δέρμα μου αν ήμουν ήρωας της Marvel…

jesse schell

Ας αποδομήσουμε, λιγάκι, το τι λέει ο – χαριστικό το επίθετο – κύριος Jesse: πως οι developers θα πρέπει να μας κρατούν σε αγωνία για έναν τίτλο, με μοναδικό τρόπο να τον δούμε το να τον αγοράσουμε. Σωστά; Τότε, απλά, λέει… βλακείες και αγνοεί την πραγματικότητα. Διότι, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν – με τίτλους όπως το Zone of the Enders στο PlayStation 2 – όταν ένας ΚΑΛΟΣ αλλά σχετικά άγνωστος τίτλος παρέχει ένα demo του, οι gamers μαθαίνουν για αυτόν, αυξάνεται η ζήτηση του και, κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του. Το ξεχνάμε, όμως, διακριτικά αυτό, διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική – όπως και αυτό που λέει, έμμεσα, ο κύριος Jesse.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.