Δεν είναι λάθος, είναι feature, λέει η Electronic Arts για bug του Dead Space 3

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως είναι προφανώς ένα τυπικό κόλλημα που έχουμε ξανασυναντήσει σε παιχνίδια. Η εκδότρια του Dead Space λέει πως το έκανε επίτηδες.

Όλως περιέργως, είναι μια από τις λίγες φορές που ένα κόλλημα σε ένα παιχνίδι καταλήγει με κερδισμένους τους παίκτες – που, όχι, δεν θα ήθελαν να διορθωθεί με κάποιο patch. Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε, όμως, πρέπει να πιάσουμε την ιστορία από την αρχή.

Στον κόσμο του Dead Space υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις που ο πρωταγωνιστής μπορεί να κάνει στον εξοπλισμό του. Στα πρώτα δυο παιχνίδια της σειράς, αυτό γινόταν με συνάλλαγμα που συγκέντρωνε κανείς μέσα στους ίδιους τους κόσμους τους. Στον τρίτο τίτλο, η δημιουργός του, Visceral Games, προφανώς κατόπιν προτροπής της Electronic Arts, πρόσθεσε τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να αγοράσει συνάλλαγμα-του-Dead-Space-3, με το οποίο να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του πρωταγωνιστή, με κανονικά χρήματα. Έτσι, όποιος πλήρωνε το κατιτίς παραπάνω του, θα μπορούσε να αγοράσει δυνατότερα όπλα και, άρα, να ξεπεράσει ευκολότερα – από όποιον δεν πλήρωνε – τις δυσκολίες του παιχνιδιού.

Dead Space 3

Λίγο αφού κυκλοφόρησε το Dead Space 3, οι gamers εντόπισαν ένα bug σε ένα σημείο του (στο τέλος του όγδοου κεφαλαίου του) που επιτρέπει να συγκεντρώνεις άπειρα αντικείμενα, μπαίνοντας και βγαίνοντας πάλι και πάλι σε ένα διαστημικό σταθμό. Στη συνέχεια, μπορείς να τα πουλήσεις στα καταστήματα του κόσμου του Dead Space 3 για να κερδίσεις συνάλλαγμα. Με το οποίο, φυσικά, μπορείς να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό του χαρακτήρα σου.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.