Η… παράνοια των παρόμοιων Linux distros

Το έχουμε ξαναπεί πως η κατάσταση με τα Linux spin-offs είναι… βλαμμένη. Ορίστε: ακούστε τα και από τον Allan McRae.

Σε ένα ενδιαφέρον blog post του, ο κύριος Allan McRae αναφέρει όσα είχαμε αναφέρει παλαιότερα στον έχει-φάει-αναβολή μεγάλο οδηγό μας για τα… χάλια του Linux. Ποιος είναι ο κύριος που τολμά να βρίσει το αγαπημένο λειτουργικό σας, ω, πωρωμένοι λινουξάδες; Μα, ένας εκ των βασικών developers του Arch Linux, μιας από τις αγαπημένες πιο-hardcore διανομές, που όπως είχαμε πει και εμείς, βρίσκει παντελώς άτοπες όλες εκείνες τις διανομές που βασίζονται σε μια άλλη, αλλάζοντας απλά το… wallpaper, τα εικονιδιάκια και τα μενού της – πράγματα που μπορεί να κάνει ο χρήστης και με την ίδια την αρχική διανομή, μέσα σε, άντε, ένα τεταρτάκι.

Ody's thoughts

Όταν σας τα έλεγα εγώ, μου λέγατε πως μισώ το Open Source, πως δεν ξέρω τι λέω και πως το ότι υπάρχουν χίλιες ανούσιες διανομές είναι ταυτόσημο με τον όρο Ελευθερία. Όπως έκραζα πάλι και πάλι, αντί να τρώτε το χρόνο σας πακετάροντας wallpapers και εικονιδιάκια ως κάτι διαφορετικό, δεν πάτε να βάλετε καμιά γραμματοσειρά στο Steam, που ΕΙΝΑΙ μια κάπως-πιο-ουσιώδης αλλαγή (αφού έτσι θα λυθεί ΕΝΑ από τα προβλήματα του στο Linux); Άντε μπράβο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.