Τέλος ο 64bit Firefox για τα Windows

Περιμένατε μια πραγματικά 64bit έκδοση του Firefox για τα Windows; Ίσως να περιμένετε για πολύ καιρό ακόμη, αφού η ανάπτυξη του δημοφιλούς browser για 64bit Windows μόλις σταμάτησε.

Για την απόφαση, τα… παράπονα σας στον Benjamin Smedberg, Engineering Manager της Mozilla, που έδωσε τέλος στην ανάπτυξη 64bit εκδόσεων για τα Windows. Η λογική πίσω από την απόφαση; Ουσιαστικά… λογικότατη: η συγκεκριμένη έκδοση του browser πάντα αντιμετωπιζόταν ως δεύτερης κλάσης. Οι developers έδιναν έμφαση στην 32bit έκδοση, που λειτουργεί και στα 64bit, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τους δημιουργούς add-ons.

Και επειδή η Mozilla μάλλον δεν έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να αναπτύσσει δυο εκδόσεις παράλληλα, αλλά και να ελέγχει τι γίνεται με τη συμβατότητα των add-ons, κατέληξαν στη λύση: πονάει χέρι; Κόψει χέρι!

Άξιο σημείωσης, πάντως, πως ούτε η Google διαθέτει 64bit εκδόσεις του δικού της Chrome. Στα 64bits, τα Windows έχουν μόνο τον Internet Explorer και τον Opera.

Ody's thoughts

Και πριν σπεύσουν οι φανατικοί του Linux να γελάσουν, να θυμίσουμε πως και εκεί η κατάσταση δεν είναι ρόδινη: ο Firefox λειτουργεί πολύ πιο αργά από την έκδοση των Windows, ο Chrome καταπίνει… κουβάδες μνήμης, και καλύτερη λύση καταλήγει ο πλήρης μεν, δεν-έχει-add-ons-της-προκοπής δε, Opera.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.