Συναγερμοί στην αναζήτηση της Google

…και όχι, με τον τιτλο μας δεν εννοούμε πως επιτέθηκαν τρομοκράτες στην εταιρεία. Πρόκειται, απλά, για ένα νέο χαρακτηριστικό στις αναζητήσεις της.

Συγκεκριμένα, η Google συνεργάστηκε με το National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC), με στόχο να εμφανίζει το γνωστό σήμα συναγερμού Amber Alert στα αποτελέσματα αναζητήσεων που σχετίζονται με εξαφανισμένα παιδιά.

Η λειτουργία θα είναι ενεργή τόσο στην βασική υπηρεσία αναζήτησης της Google, όσο και στο Google Maps, τόσο σε υπολογιστές όσο και σε smartphones και tablets.

Για την ώρα, η υπηρεσία αφορά μόνο στην Αμερική, αλλά η Google συνεργάζεται ήδη με την Missing Children Europe και το Canadian Centre for Child Protection με στόχο την ταχύτατη εξάπλωση της λειτουργίας σε περισσότερες χώρες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.