Με λογαριασμούς Google+ από εδώ και πέρα τα reviews στο Play Store

Τέρμα στις ανώνυμες κριτικές στο Play Store της Google. Από εδώ και έπειτα,. όποιος θέλει να σχολιάσει μια εφαρμογή ή παιχνίδι, θα το κάνει μέσω του λογαριασμού του στο Google+.

Στο άκουσμα της είδησης, βέβαια, οι πιο υποψιασμένοι αναγνώρισαν πως η Google δεν το κάνει μόνο για να ανεβάσει την ποιότητα των reviews – αν και, όντως, υπήρχε πρόβλημα, με αρκετά από αυτά να περιορίζονται σε σχόλια του στυλ… it sucks.

Πιθανό επακόλουθο της κίνησης, και άκρως βολικό για τη Google, πως ίσως έτσι αυξηθούν λιγάκι περισσότερο τα νούμερα του Google+, που από “Facebook Killer” έχει μετατραπεί στην ενωτική και social κόλλα των υπόλοιπων υπηρεσιών της Google (όπως το περιγράφει, πια, η ίδια).

Από την άλλη, ίσως η κίνηση της γυρίσει boomerang: αρκετοί λένε πως δεν υπάρχει, δα, και λόγος να μπαίνουν στον κόπο να σχολιάζουν ό,τι κατεβάζουν από το Google+, βάζοντας πάνω από όλα την ανωνυμία τους. Παράλληλα, κάποιοι ανησυχούν πως αυτή η κίνηση, των αναγκαστικά-επώνυμων-κριτικών, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, οδηγώντας σε σημαντική μείωση των κακών κριτικών, με αρκετούς χρήστες να… φοβούνται να συνδέσουν ένα αρνητικό σχόλιο σε μια app του Play Store με το ονοματάκι τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.