Κατασχέθηκε laptop… εννιάχρονης επειδή προσπάθησε να κατεβάσει από το Pirate Bay

Η κατάσταση με τα πνευματικά δικαιώματα μερικές φορές καταντά… γελοία. Να, όπως με την πρόσφατη επιδρομή Σκανδιναυικών αρχών στο σπίτι εννιάχρονης.

Όπως εξήγησε ο πατέρας της, η μικρή ξεκίνησε να ψάχνει μέσω Google Search για τραγούδια της δημοφιλούς Φινλανδής pop star, Chisu. Οι αναζητήσεις της την οδήγησαν στο Pirate Bay, από όπου και δοκίμασε να κατεβάσει κάποια τραγούδια της. Δεν τα κατάφερε, και την επόμενη μέρα πήγε με το μπαμπά της σε ένα κατάστημα όπου της αγόρασε ένα CD της καλλιτέχνιδος. Έλα που η προσπάθεια της να κατεβάσει πειρατικά καταγράφηκε από τις εκεί αρχές αντιμετώπισης της πειρατείας, την ομάδα CIAPC.

Λίγο αργότερα, η CIAPC επικοινώνησε με τον πατέρα της και απαίτησε την καταβολή πρόστιμου 600 ευρώ και την υπογραφή μιας ανεπίσημης συμφωνίας που θα έλυνε το πρόβλημα ανάμεσα τους. Ο ίδιος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να… κάνουν επίθεση στο σπίτι τους και να κατάσχουν το laptop της μικρής – που, μάλιστα, ήταν εμφανώς παιδικό, στολισμένο με τον χαρακτήρα της Disney Winnie the Pooh!

Όπως σχολίασε ο πατέρας της, η κατάσταση είναι, πια, απλά… γελοία:

Quote:

Ένιωσα πως ήρθαν από τη Μαφία στην πόρτα μου να μου ζητήσουν χρήματα. (…) Δεν κάναμε κάτι κακό με την κόρη μου. Αν δεν γνωρίζουν πάντα οι ενήλικοι πώς να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή και το web, πώς υπάρχει η απαίτηση να το γνωρίζουν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι – ή ένα εννιάχρονο κορίτσι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.