Η Google αγόρασε την Incentive Targeting

Αντιπρόταση στην βλέπω-την-πτώση-και-δεν-μπορώ-να-την-αντιμετωπίσω Groupon, η Incentive Targeting είναι μια εταιρεία παροχής προσφορών. Που μόλις αγοράστηκε από τη Google.

Μέχρι σήμερα, η παραπλήσια της Groupon, Incentive Targeting, συνεργαζόταν με καταστήματα για να παρέχει στοχευμένη διαφήμιση και εκπτωτικές υπηρεσίες (όπως-λέμε-κουπόνια) σε παραγωγούς ζαρζαβατικών και λοιπών προϊόντων. Η εταιρεία είχε δείξει σχετικά ανοδική τάση, ενώ είχε εξασφαλίσει επενδύσεις της τάξης των $4,4 εκατομμυρίων, πριν την αγοράσει η Google.

Το πιθανότερο είναι πως η Google, που από καιρό φημολογείται πως θέλει να παράσχει αντίστοιχες υπηρεσίες με την Groupon, θα ενσωματώσει με κάποιο τρόπο όσα έκανε η Incentive Targeting στα υπάρχοντα προϊόντα της, με πρώτο και καλύτερο το Google Wallet – που ταιριάζει και με τη λογική της. Από τη μια θα παίζει το ρόλο εναλλακτικής πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, από την άλλη θα παρέχει προσφορές για ό,τι αγοράζεις με αυτό, καθιστώντας το μια δελεαστική αντιπρόταση στον υπάρχοντα ανταγωνισμό.

Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείει να δούμε τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων να εξαπλώνεται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google, με τις οποίες, άλλωστε, θα μπορούσε να ταιριάζει ως ένα σημείο. Π.χ. πρότεινε ένας φίλος ένα βιβλίο μέσω του Google Plus; Γιατί να μην παρουσιάζεται επιτόπου ένα link για άμεση αγορά του, μέσω μιας συμβεβλημένης με τη Google εταιρείας, με μια σχετική έκπτωση που θα κάνει την αγορά πιο δελεαστική;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.