Πρώτες εικόνες και viral trailer για το Pacific Rim του Guillermo del Toro

Επιτέλους, αρχίζουν να αποκαλύπτονται περισσότερα στοιχεία για το Pacific Rim του Guillermo del Toro, που μοιάζει βγαλμένο από τα anime των παιδικών μας χρόνων, με τεράστια robots να… πλακώνονται με “Γκοντζίλες”!

Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς το θέμα της ταινίας; Ναι, είναι αυτό ακριβώς που είπαμε: τεράστια τέρατα (αποκαλούμενα Kaiju, Ιαπωνικά-ακόμη-και-στο-όνομα) αρχίζουν να ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα (πάντα αυτή φταίει) καταστρέφοντας τις πόλεις μας (συμπτωματικά αρχίζοντας από την Αμερική).

Μοναδική ελπίδα μας, τεράστια robots, πιθανότατα ξεχασμένα από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό, που, όμως, έχουν ένα μικρό κουσούρι: για το “πιλοτάρισμα” τους απαιτούν ταυτόχρονα δυο άτομα, σε πλήρη συνεργασία, καθένα από τα οποία αναλαμβάνει μια “πλευρά” του robot. Έτσι, ακόμη και το απλό… περπάτημα τους είναι άθλος και προϋποθέτει ειδική εκπαίδευση και ταλέντο.

Φυσικά, το σενάριο της ταινίας θα παίζει με έναν νεαρό πιλότο, που είναι ταλαντούχος στο πιλοτάρισμα τους, που με κάποιο μαγικό τρόπο θα βρεθεί να πιλοτάρει κάποιο μόνος του, να σώζει τον κόσμο, να γίνεται ο νέος Conan the Librarian… Whatever..! Αυτό που έχει σημασία – και δεν φαίνεται στα πρώτα viral trailers – είναι πως η ταινία του del Toro έχει τρελό budget, με στόχο να παρουσιάσει εντυπωσιακές σκηνές μάχης όπου τεράστια robots πλακώνονται με το αντίστοιχο του Godzilla and friends. Και, όχι, πείτε μου πως δεν θα το δείτε, “γιατί έτσι”!

Για την ώρα, έχουν κυκλοφορήσει μόνο όσα βλέπετε εδώ: δυο εικόνες, που παρουσιάζουν και-καλά ένα έγγραφο σχετικά με το Pan Pacific Defense Corps Jaeger Initiative, το project-που-έχει-να-κάνει-με-τα-τελευταία-ελπίδα-μας-τεράστια-robots, και ένα και-καλά σχεδιάγραμμα ενός από αυτά, καθώς και δυο πολύ-πολύ μικρά βιντεάκια, το ένα από τα οποία αποκλειστικά viral και ανούσιο (μια “δοκιμή του συστήματος προειδοποίησης επίθεσης από Kaiju”, ή κάτι τέτοιο).

Ody's thoughts

Υπομονή! Σε δυο εβδομάδες μας έρχεται το πρώτο κανονικό trailer!

Source:

We’ve also got an emergency memo and giant blueprint of a Jager, the robots the humans are using to fight off Kaiju monsters.

Source:

Just a few hours after the first bits of viral material began hitting the web — including a blueprint for a Jaeger kaiju-fighting machine on Wired — another mysterious and completely awesome new clip has emerged.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.