Ο Joseph Gordon-Levitt είναι ο νέος Batman

Μετά τον Christian Bale, ρεαλιστικότατες φήμες θέλουν τον Joseph Gordon-Levitt να αναλαμβάνει ως ο-νέος-Batman.

Info

Προειδοποίηση: το θέμα, αναπόφευκτα, εμπεριέχει spoilers για την τριλογία του Dark Knight του Christopher Nolan, οπότε… Αποφύγετε το αν δεν έχετε δει ακόμη τις ταινίες.

Σε πολλούς φαίνεται ως κάτι απολύτως λογικό, άλλοι ήδη έχουν αρχίσει να παραπονιούνται για μια τέτοια πιθανή εξέλιξη αλλά, όπως και να έχει, μάλλον ο Joseph Gordon-Levitt είναι ο νέος Batman. Τόσο όσον αφορά την επερχόμενη ταινία Justice League, που θα αποτελεί την απάντηση της DC Comics στους Avengers της Marvel, όσο και χρονολογική συνέχεια της τριλογίας του Nolan.

Ο ίδιος ο Nolan άφησε να εννοηθεί πως ο χαρακτήρας του Blake, που ερμήνευσε στο Dark Knight Rises ο Joseph Gordon-Levitt, από τη μια ήταν ο Robin που γνωρίζαμε από τις κλασσικές ιστορίες του Batman μα, από την άλλη, σχεδόν ποτέ δεν βρέθηκε δίπλα του ως… παιδί-θαύμα, ως βοηθός του. Αντίθετα, έζησε έναν κάπως παράλληλο βιο και, όταν ο Bruce Wayne αποφάσισε να εγκαταλείψει το ρόλο του Batman… άφησε τα κλειδιά του Batcave στον Robin.

Με άλλα λόγια, στο σύμπαν που έπλασε ο Nolan, ο Robin δεν είναι ο βοηθός του Batman, μα ο επόμενος Batman μετά-τον-original.

Αυτό έρχεται αρκετά… βολικό στους συντελεστές του Justice League, από τη στιγμή που ο Bale δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να συνεχίσει να ερμηνεύει τον Σκοτεινό Ιππότη (και αν το έκανε… θα ζητούσε και την αντίστοιχη αμοιβή). Αφού ντέν-έκουν-Μπέηλ, οι συντελεστές των επόμενων ταινιών θα έπρεπε ή να αγνοήσουν επιδεικτικά την τριλογία του Batman, ή να χρησιμοποιήσουν έναν άλλο ηθοποιό για τον ίδιο ρόλο, σπάζοντας την όποια λογική της συνέχειας ανάμεσα στης ταινίες. Εκτός αν αυτός ο ηθοποιός ήταν ο συνδετικός κρίκος Joseph Gordon-Levitt που άφησε ο Nolan στο τέλος της τριλογίας.

Και αυτό είναι επίσης αρκετά βολικό, πέρα από το Justice League, και για τη δημιουργία μιας νέας τριλογίας περιπετειών του Batman, με τον Joseph Gordon-Levitt στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, γλιτώνουν και από τη λογική του reboot, και του να πρέπει να βρουν τρόπο να ξαναπούν την ίδια ιστορία με τρόπο που να πείσει το κοινό να… πληρώσει εισιτήρια, αφού μπορούν, απλά, να συνεχίσουν από εκεί που άφησε την ιστορία ο Nolan.

Το αναπάντεχο, όμως, είναι πως ίσως δούμε τον Gordon-Levitt να φορά τη στολή του Batman αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο, πριν το νέο Batman, πριν το Justice Leage (που αναμένεται γύρω στο 2015), αφού φημολογείται πως θα κάνει… guest εμφάνιση στο Man of Steel, τον νέο κινηματογραφικό Superman του Zack Snyder, που περιμένουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες το επόμενο καλοκαίρι.

Ody's thoughts

Πάντως, όπως έχει ήδη σχολιαστεί, η… κορμοστασιά του Joseph Gordon-Levitt δεν παραπέμπει σε υπερήρωα. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, μάλλον θα είναι ο… πιο καχεκτικός Batman που είδαμε μέχρι σήμερα. Από την άλλη, τα ίδια λέγαμε και για τον Christian Bale όταν πρωτοανέλαβε το ρόλο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.