Ο Cameron ξεκινά τα γυρίσματα των Avatar 2-3 εντός του 2013

Ένας χρόνος… Δυο χρόνια… Η υπόσχεση από πλευράς Cameron πως το Avatar θα ήταν τριλογία όλο και έπαιρνε αναβολές. Τώρα, δηλώνει πως μάλλον αυτό θα αλλάξει εντός του 2013.

Όχι, βέβαια, πως θα δούμε νέο Avatar εντός της επόμενης χρονιάς, αφού χρειάζεται πολύς χρόνος για να προετοιμαστεί μια τέτοια υπερπαραγωγή. Απλά, όπως ομολόγησε ο ίδιος κατά την πρεμιέρα του The Hobbit στη Νέα Ζηλανδία, όπου παρευρέθηκε, μάλλον στις αρχές του 2013 θα έχει τελειώσει τα σενάρια των ταινιών, για να αρχίσει τα γυρίσματα τους ως το τέλος του έτους. Γιατί του πήρε τόσο χρόνο;

Το πρώτο Avatar, λέει, χρειάστηκε να γραφτεί σε μεγάλο βαθμό… αφού είχε ήδη γυριστεί, στο δωμάτιο του μοντάζ, αναγκάζοντας τον να κόψει αρκετές σκηνές που είχε ήδη γυρίσει. Αυτό είναι κοπιαστικό, ενοχλητικό για το όραμα του ως δημιουργού και, μάλλον το σημαντικότερο… γελοία ανάλωση πόρων. Και δεν θέλει να επαναληφθεί με τα επόμενα. Και έτσι, γράφει και ξαναγράφει τα σενάρια τους για να είναι πιο δεμμένα, να γνωρίζει ακριβώς τα τι και τα πώς.

Ody's thoughts

…το ξέρουμε, Ζέημς, το ξέρουμε. Το πρώτο σχεδόν δεν είχε σενάριο..!

Άξιο σημείωσης, πως ίσως τα δούμε στο νέο format που ακούει στο ονοματάκι High Frame Rate, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο The Hobbit, όπου η ταινία τρέχει στα 48 αντί για τα 24 καρέ το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα πολύ-πολύ πιο ομαλή κίνηση.

Ody's thoughts

…το οποίο format, όμως, έχουν κατακρίνει αρκετοί θεατές, επειδή ο αυξημένος ρεαλισμός καθιστά πιο ορατές τις ατέλειες της ταινίας, κυρίως όσον αφορά στα εφέ, αλλά και… των ηθοποιών (του make-up), με αποτέλεσμα τα πάντα να δείχνουν ψεύτικα.

Ο ίδιος είπε πως αν υπάρξει αποδοχή από τον κόσμο, ίσως και ο ίδιος γυρίσει τα Avatar 2 και 3 με αυτό τον τρόπο.

Ody's thoughts

Από την άλλη, όμως, αυτό δεν θα σημαίνει πως δεν θα είναι 3D; Δεν θα είναι λίγο περίεργο η ταινία που αποτέλεσε τον… μπροστάρη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στους κινηματογράφους, και έδεσε άρρηκτα το όνομα της με το… οπτικό βάθος, τώρα να την εγκαταλείψει για κάτι άλλο;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.