Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των… γυναικών-σκλάβων στη Σαουδική Αραβία

Είσαι γυναίκα και ζεις στη Σαουδική Αραβία; Τι καλά! Τώρα πια, ο σύζυγος σου μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεσαι μέσω… SMS. Θες-δε θες!

Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις μια χώρα να αγκαλιάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με στόχο την πρόοδο, την εξέλιξη, τη συνολική βελτίωση της ζωής των κατοίκων της. Να, σαν το νέο σύστημα που από ό,τι φαίνεται έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Σαουδική Αραβία, που παρακολουθεί τις κινήσεις των γυναικών και ενημερώνει μέσω SMS τους κηδεμόνες τους για τα… κατατόπια τους.

Για όσους, δε, δεν γνωρίζουν την εκεί κατάσταση, με το κηδεμόνες αναφερόμαστε φυσικά στο κοντινότερο τους… αρσενικό που θέλουν-δεν θέλουν είναι υπεύθυνο για αυτές. Και δεν τους έφτανε που απαγορεύεται να κυκλοφορούν με… μπούργκες, εν έτει 2012, αλλά τους απαγορεύεται και η οδήγηση, ενώ για να πάνε οπουδήποτε θα πρέπει, φυσικά, να έχουν σχετική άδεια. Όχι απλά προφορική, αλλά… γραπτή, που να δηλώνει πως ναι, τους επιτρέπεται να… απομακρυνθούν για λίγο. Χωρίς… λουρί, να υποθέσουμε;

Ody's thoughts

Το άρθρο είναι γραμμένο εντελώς αρνητικά διότι δεν μπορώ, προσωπικά, να κρατήσω ουδέτερη στάση απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση. Δηλώνω φανατικός αντι-φεμινηστής, αλλά και φανατικός οπαδός της ισοτιμίας ανδρών και γυναικών. Καταστάσεις σαν αυτή είναι, απλά, απαράδεκτες, γελοίες και τραγικές. Αν θέλει να μου κλαφτεί κάποιος Σαουδάραβας για τις απόψεις μου, ας το κάνει. Δεν είμαι εγώ ο φασίστας που αντιμετωπίζει μια μερίδα ανθρώπων (που τυγχάνει να έχουν στήθος, ω, τι γενετική ατυχία) σαν αγριεμένα σκυλιά που χρειάζονται λουρί.

Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, στη Σαουδική Αραβία έχουν αρχίσει πια να ενημερώνουν τον ανδρικό πληθυσμό μέσω… SMS για τις κινήσεις των γυναικών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αρχικά από ένα ανώνυμο ζεύγος, όταν ο προφανώς προοδευτικός σύζυγος έλαβε στο κινητό του ένα SMS από τις μεταναστευτικές αρχές της χώρας πως η σύζυγος του είχε φύγει από το αεροδρόμιο της Riyadh. Και ας βρισκόταν… δίπλα του.

Ήδη το twitter έχει γεμίσει ειρωνικά μηνύματα για την όλη κατάσταση, που, όμως, δεν φαίνεται πως θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον. Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στην ηγεσία της χώρας, όσο και σε σημαντική μερίδα του αντρικού πληθυσμού, που ενστερνίζονται φανατικά και κατά γράμμα τις προσταγές του Ισλαμικού νόμου.

Ody's thoughts

Δεν θα ήθελα να ζω εκεί. Και είμαι άντρας. Φαντάσου…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.