Απαγορεύεται δια… ροπάλου η μάσκα του V for Vendetta στο Dubai!

Σύμβολο εξέγερσης και αντίδρασης στις πάσης φύσεως αρχές, η μάσκα του Guy Fawkes από το V for Vendetta μόλις απαγορεύτηκε στο Dubai.

Αιτία για την απαγόρευση, η γιορτή για την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από τη Βρετανία, στις 2 Δεκεμβρίου,Ή, μάλλον, αυτό είναι… ημερομηνία, όχι αιτία.

Πραγματική αιτία, όχι κάποιο… άσβεστο μίσος για comics και ταινίες, αλλά το ότι η μάσκα που σκαρφίστηκαν οι David Lloyd και Alan Moore έχει ήδη… συμμετάσχει σε πολλές πορείες, αναταραχές και εξεγέρσεις, και έχει αποδειχθεί δημοφιλής και στο… Αραβικό κοινό. Επιπλέον, η απαγόρευση αφορά μια εναλλακτική εκδοχή της γνωστής μάσκας, χρωματισμένης όπως η σημαία των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και με τον αριθμό 41, που αναφέρεται στην 41η επέτειο της National Day, της ημέρας εορτασμού της ανεξαρτησίας του Dubai. Ακόμη και έτσι, όμως… παραμένει η μάσκα του Guy Fawkes που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο comic και την κινηματογραφική μεταφορά του.

Info

Εικόνα από: REUTERS/Leonhard Foeger

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.