46 εκατομμύρια κομμάτια έχουν πουλήσει τα Halo

Η επιτυχία της σειράς Halo είναι γνωστή, αλλά… μπορεί να εκφραστεί με έναν αριθμό; Ναι, όταν μιλάμε για πωλήσεις 46 εκατομμυρίων αντιτύπων μέχρι σήμερα!

Η Microsoft αποκάλυψε το… νούμερο της επιτυχίας της σειράς Halo με την ευκαιρία, τι άλλο, της κυκλοφορίας του νέου τίτλου της σειράς, Halo 4, για το Xbox 360. Η σειρά που γέννησε η Bungie μετατράπηκε στο βασικό πρόσωπο της κονσόλας της Microsoft, στον κορυφαίο αποκλειστικό τίτλο της και, με την πάροδο του χρόνου, σε… βιβλία, comics, κουκλάκια, αναψυκτικά κ.λπ.

Τώρα, η Bungie έσπασε τα δεσμά της με τη Microsoft – η πρώτη εταιρεία στην ιστορία του gaming που κατάφερε κάτι τέτοιο – και συνεχίζει με νέα, δικά της projects, έχοντας αφήσει στη Microsoft και το νέο παρακλάδι της, 343 Industries, τα ηνία της σειράς.

Το Halo 4 είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς από την 343 Industries – που από ό,τι φαίνεται, τα κατάφερε λαμπρά – καθώς και η αρχή μιας νέας τριλογίας της σειράς Halo. Αν συνεχίσει έτσι, σε άλλα δέκα χρονάκια θα μιλάμε για τη σειρά της Microsoft που πούλησε, πόσο, να πούμε 200 εκατομμύρια κομμάτια, ή θα είναι λίγα;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.