$33.000 πουλήθηκε… αρχαίο παιχνίδι του Atari 2600

Το Air Raid, ένα πραγματικά… αρχαίο παιχνίδι, για το Atari 2600, πουλήθηκε για $33.000. Ναι, τριάντα τρείς χιλιάδες δολάρια.

Το αστείο είναι πως ο κάτοχος του ούτε το είχε αγοράσει, ούτε το ήθελε. Την περίοδο των 80s εργαζόταν σε ένα κατάστημα όπου του έφεραν να πουλήσει και το παιχνίδι. Πήρε ένα δείγμα, το δοκίμασε, αποφάσισε πως δεν άξιζε και… το επέστρεψε όπως ήταν. Ο αντιπρόσωπος του είπε πως δεν υπήρχε πρόβλημα, και του άφησε το ένα αντίτυπο, που είχε δοκιμάσει, ως… ενθύμιο. Και να που τώρα του… βγήκε χρυσό!

Κατά τα άλλα, ναι, πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ, τουλάχιστον όσον αφορά στον συγκεκριμένο, σπάνιο τίτλο. Παλαιότερα ο ίδιος τίτλος είχε πουληθεί σε άλλη δημοπρασία για $31.600, αλλά αυτή τη φορά το πακετάκι του ήταν πληρέστερο: η συσκευασία του σε άριστη κατάσταση, και μαζί του είχε και το συνοδευτικό του manual, που μέχρι σήμερα έμοιαζε να το… έχει φάει ο χρόνος.

Ody's thoughts

Τώρα, το κατά πόσο μια πλήρης εκδοχή ενός αρχαίου και κατά κοινή ομολογία όχι καλού παιχνιδιού αξίζει τόσα όσα χρειάζονται τουλάχιστον… χιλιες οικογένειες για να βγάλουν το μήνα, δεν το γνωρίζω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.