Το Xbox World αποκαλύπτει το επόμενο Xbox

Το Xbox World αποφάσισε να μας αποχαιρετίσει αφήνοντας τις καλύτερες. Έτσι, στο τελευταίο τεύχος του, κεντρικό θέμα του είναι το επόμενο Xbox.

Σύμφωνα με το Xbox World, λοιπόν, το επόμενο Xbox μάλλον τελικά θα λέγεται απλά… Xbox, αφού η Apple άλλαξε, πια, τους κανόνες… ονομασίας των προϊόντων. Όπως κάθε νέο iPad είναι απλά-iPad και κάθε νέο iPhone… Τέλος πάντων, έτσι και το νέο Xbox θα είναι απλά-Xbox. Το όνομα, όμως, μάλλον δεν είναι το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Και το Xbox World φαίνεται να πιστεύει τις παλαιότερες φήμες που θέλουν την κονσόλα να έχει επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες, καθένας από τους οποίους θα διαχωρίζεται σε τέσσερις λογικούς πυρήνες – πρακτικά κάνοντας το επόμενο Xbox το πρώτο… δεκαεξαπύρηνο μηχάνημα που θα πιάσουμε στα χέρια μας – αλλά, επιπλέον, δεν είναι μικρότερος σε επιδόσεις από αυτόν που θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε ένα PC υψηλών επιδόσεων. Το αντίθετο, το επόμενο Xbox θα είναι ένα πραγματικό… κτήνος, που θα ξεπερνά σε επιδόσεις ακόμη και τα καλύτερα PCs. Λέει, πάντα, το Xbox World.

Όσον αφορά στη RAM, βάλτε 8GBs για… άνεση χώρου, υπερπολλαπλάσια της μνήμης οποιασδήποτε παιχνιδο-κονσόλας μέχρι σήμερα, και αντίστοιχη του τυπικού καλού σύγχρονου PC. Και αυτά, όμως, δεν είναι τα σημαντικά.

Η αλήθεια είναι πως η τάση για αποκλειστικούς-σε-μια-κονσόλα-και-μόνο τίτλους αποτελεί, πια, παρελθόν. Και το ανταγωνιστικό Playstation 4 (ή-όπως-αλλιώς-ονομαστεί) θα έχει, από ό,τι έχει ακουστεί, αρκετά υψηλές επιδόσεις, και έτσι, τουλάχιστον αρχικά, και όσον αφορά στους κοινούς ανάμεσα τους τίτλους, οι κονσόλες δεν θα φαίνονται και τόσο διαφορετικές. Με λίγα λόγια, πάνω-κάτω, ό,τι παίζεις στη μια, θα το παίζεις και στην άλλη, με μικροδιαφορές. Αυτές οι μικροδιαφορές είναι, τώρα πια, και οι σημαντικές για την επιλογή ενός συστήματος.

Έτσι, το επόμενο Xbox θα εμπεριέχει την επόμενη έκδοση του Kinect, με επίπεδο λεπτομέρειας που θα φτάνει στο να διαβάζει τις κινήσεις των δαχτύλων μας, ενώ θα μπορεί να ανιχνεύει μέχρι και τέσσερα διαφορετικά άτομα στον ίδιο χώρο. Σε αυτό θα προστεθούν τα γυαλιά a-la Google Glass που είχαν αποκαλυφθεί σε παλαιότερη διαρροή πληροφοριών για την κονσόλα, που θα μεταφέρουν κάποια από τα γραφικά της οθόνης στον… πραγματικό χώρο και μετατρέψουν σε πραγματικότητα τα παιχνίδια augmented reality.

Τέλος, μάλλον είναι άξια αναφοράς η υποστήριξη… 3D ήχου (;), για την οποία, όμως, δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.