Το Playstation 4 δεν-θα-λέγεται-Playstation-4 (…και άλλες φήμες)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Digital Trends, η Sony θα αλλάξει τον τρόπο αρίθμησης/επιλογής ονόματος των Playstation με το… επερχόμενο sequel.

Ο λόγος είναι πως, όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο αριθμός 4 στα Ιαπωνικά είναι ταυτόσημος με τη λέξη… θάνατος – αμφότεροι γράφονται ως shi. Και όπως αποδείχτηκε και με την πορεία του Xbox στην Ιαπωνία, όπου το X έχει αρνητική έννοια, δεν αξίζει να… παίξει κορώνα-γράμματα την πορεία της κονσόλας της για χάρη ενός αριθμούλη!

Πέρα από το όνομα, μάλλον περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα σόλια σχετικά με την ίδια την κονσόλα. Η ποιότητα των τίτλων της, λένε οι φήμες, θα παραπέμπει στα Star Wars 1313 και Watch Dogs, τους πρώτους πραγματικά next-gen τίτλους που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. Όσο για τις γραφικές της επιδόσεις, όχι, δεν θα μπορεί να προβάλλει τα παιχνίδια στην επόμενη-μεγάλη-ανάλυση, 4K, αλλά θα επιτρέπει, πια, True HD ανάλυση (όπως λέμε 1920 x 1080).

Αναμενόμενο σε όσους είχαν ακούσει για την αλλαγή του hardware, αλλά μάλλον απογοητευτικό στους φανατικούς οπαδούς του Playstation 3, πως η επόμενη κονσόλα της… δυναστείας δεν θα είναι συμβατή με αυτό, ή τα Blu-Ray δισκάκια του. Αντίθετα, η όποια συμβατότητα θα επιτυγχάνεται με… streaming, μέσω της υπηρεσίας Gaikai – που, θυμίζουμε, η Sony αγόρασε πριν λίγο καιρό.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, αν έχεις αργή σύνδεση… Cry them Charalambus!

Source:

As we speak, the Playstation 4 is a system that is undoubtedly under development, and with that said, a quite revealing report was recently brought to light that revealed some unexpected things about Sony’s next gaming console.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • mike

    Απαράδεκτο να μην έχουν backwards compatibility για το PS3 ειδικά από τη στιγμή που αυτό υποστηρίζεται ακόμα τόσο πολύ…

  • ducklord

     Δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς από τη στιγμή που αλλάζει η αρχιτεκτονική του hardware. Εξομοιωτής θα ήταν πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί για το συνδυασμό Cell + RSX (ο επεξεργαστής και το σύστημα γραφικών του PS3) με τη σημερινή τεχνολογία, και έτσι, για να υπάρχει συμβατότητα, θα έπρεπε να γίνει ό,τι και με τα πρώτα PS3 που είχαν μέσα τους hardware από το PS2, δηλαδή, το επερχόμενο όπως-το-πούνε-Playstation-4 να έχει μέσα του Cell + RSX. Και αυτό συνεπάγεται αυξημένο κόστος, οπότε…