Το ίδιο ικανοί με τους χειρούργους οι… gamers στους εξομοιωτές επεμβάσεων!

Άτοπη έρευνα στην Galveston Medical Branch του Πανεπιστήμιου του Texas έδειξε πως όσον αφορά τους εξομοιωτές ιατρικής, οι gamers… έρχονται ισοπαλία με τους επαγγελματίες χειρούργους!

Το προβληματάκι με όλο αυτό είναι πως α) η έρευνα δεν φαίνεται να έλεγξε και τις επιδόσεις ατόμων που δεν παίζουν παιχνίδια, και, το σημαντικότερο, πως β) ΔΕΝ-ΕΧΕΙ-ΝΟΗΜΑ! Ο λόγος;

Και οι εξομοιωτές ιατρικής είναι, ουσιαστικά, πολύπλοκα αλλά εξειδικευμένα… παιχνίδια! Απλά, σε αυτά ο… gamer τυγχάνει ιατρός στο επάγγελμα.

Με άλλα λόγια, η έρευνα θυμίζει την παρακάτω γελοιογραφία:

Ody's thoughts

…αν και… από την αντίθετη, αφού ενώ η γελοιογραφία αφορά στο πόσο πολύπλοκο είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, η έρευνα χάνει τη μπάλα επειδή παρουσιάζει τους ικανούς σε ένα πολύπλοκο παιχνίδι ως αντίστοιχους με τους επαγγελματίες. Εκτός, βέβαια, και αν… Είναι… Οπότε… Εμ… Λέτε να έχουμε μέλλον ως βοηθοί χειρουργού, συνάδελφοι;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.