Συνεχίζει να… αρνείται να πουλήσει το PS Vita

Δυστυχώς, η Sony αναγκάστηκε για ακόμη μια φορά να προβεί σε επανεκτίμηση των πωλήσεων και εσόδων της, με το PS Vita να εξακολουθεί να απογοητεύει.

Η εταιρεία αρχικά αισιοδοξούσε πως θα πουλήσει 16 εκατομμύρια κονσόλες (υπολογίζοντας μαζί τα PlayStation 3 και PS Vita) εντός του έτους, αλλά τρεις μήνες αργότερα, λόγω των χαμηλών πωλήσεων του Vita, βρέθηκε να επανεκτιμά τον αριθμό στα 12 εκατομμύρια. Τώρα, κατέβασε και πάλι τις εκτιμήσεις της στα 10 εκατομμύρια κομμάτια.

Και σε αυτό, φυσικά, βοήθησε το PS Vita, με τη Sony να έχει πουλήσει στο προηγούμενο τρίμηνο 1,6 εκατομμύρια φορητές κονσόλες (PSP και PS Vita), σημαντική πτώση σε σχέση με τα 1,7 εκατομμύρια που είχε πουλήσει το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Δεν φαίνεται σημαντική η διαφορά; Μα, τότε δεν υπήρχε καν το PS Vita! Σαν να λέμε, δηλαδή, πως η εμφάνιση του είχε και… αρνητικά αποτελέσματα στις πωλήσεις!

Ody's thoughts

Φυσικά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο – ήταν αναπόφευκτο πως οι πωλήσεις του PSP θα μειώνονταν, λόγω ηλικίας της κονσόλας, κρίσης, διαρρύθμισης των άστρων, whatever. Είναι, πάντως, τραγικό μια νέα και εντυπωσιακή κονσόλα, όπως το PS Vita, να… χαντακώνεται έτσι λόγω κάκιστης υποστήριξης και προβολής.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.