Καραόκε με… την ώρα στο Xbox Live

Η νέα εφαρμογή Karaoke (ναι, αυτό είναι το κανονικό όνομα της) από τη Microsoft για το Xbox 360 δίνει πρόσβαση σε ένα τεράστιο κατάλογο 8000 τραγουδιών, διαθέσιμων για άμεση… αυτο-ταπείνωση μπροστά στο Kinect.

Η εφαρμογή είναι και η πρώτη που λειτουργεί με τη λογική της υπηρεσίας, μέσω του δικτύου Xbox Live της Microsoft, χρεώνοντας τον gamer με την ώρα, άσχετα από το πόσα κομμάτια επιλέγει. Η χρέωση, όμως, θα γίνεται με πακέτα 2, 6 ή 24 ωρών, και όχι πραγματικά με-την-ώρα.

Ο τεράστιος κατάλογος της εφαρμογής έχει ως πηγή το υπάρχον Karaoke Channel, από το οποίο και θα στρημάρονται τα κομμάτια στην κονσόλα – δεν (φαίνεται πως) θα υπάρχει παραδοσιακή μορφή αγοράς και αυτόνομου κατεβάσματος και αποθήκευσης τους.

Και αν μη τι άλλο, το όλο εγχείρημα αποτελεί και τη βάση για μελλοντικές συνδρομητικές υπηρεσίες που θα πατάνε στο Xbox Live. Όπως λέμε MMORPGs, ένα πράγμα, ή ίσως free-to-play.

Source:

Microsoft’s new Karaoke app features SmartGlass integration and a pay-as-you-go model.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.