Η THQ προσπαθεί να… μπαλώσει τα αρνητικά σχόλια για το Wii U

Ναι, το Wii U ΕΧΕΙ αδύναμο επεξεργαστή, αλλά, εντάξει μωρέ, δεν έχει και τόση σημασία αυτό, λέει τώρα η THQ στην προσπάθεια να… μπαλώσει τα αμπάλωτα!

Πριν λίγες μέρες, ο Oles Shishkovtsov, ο βασικός υπεύθυνος για την engine του Metro: Last Light, πραγματικά… έθαψε τις επιδόσεις του επεξεργαστή του νέου Wii U της Nintendo. Είναι ένας απαράδεκτος, τραγικός επεξεργαστής, είχε πει, ο οποίος ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να σηκώσει το Metro: Last Light – που, κατά τα άλλα, θα εμφανιστεί και σε Xbox 360 και Playstation 3. Με άλλα λόγια, κατά τον κ. Shishkovtsov, το Wii U δεν μπορεί να παρουσιάσει τους ίδιους τίτλους με κονσόλες που… ήδη υπάρχουν εδώ και πέντε-και-βάλε χρόνια! Αν είναι έτσι, τότε τι θα γίνει με την επόμενη γενιά κονσολών; Μάλλον… θα τρώει τη σκόνη τους!

Τώρα, η THQ προσπάθησε να… μπαλώσει τα σχόλια του κ. Shishkovtsov, λέγοντας πως ναι, εντάξει, είναι γνωστό πως ο επεξεργαστής του Wii U δεν είναι δα και κάποιο θαύμα αρχιτεκτονικής, όλοι το ξέραμε πως δεν είναι τόσο γρήγορος όσο οι άλλοι, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό: πολλοί developers βρίσκουν τρόπο να ξεπεράσουν τα προβλήματα χάρη σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πλατφόρμας.

Και με αυτό εννοεί π.χ. πως μπορεί κανείς να μεταφορτώσει κώδικα που θα έτρεχε στον επεξεργαστή στο σύστημα γραφικών, μειώνοντας το φόρτο σε αυτόν, ή… Εμ… Έργκ…

Η αλήθεια είναι πως, ό,τι και να πουν, και όπως και αν προσπαθούν να το σώσουν, αν ο επεξεργαστής του Wii είναι αργός, τότε, απλά… ο επεξεργαστής του Wii είναι αργός! Ναι, το ότι έχει καλό σύστημα γραφικών το βοηθά, και ναι, ακριβώς για αυτό ίσως κάποιοι τίτλοι να φαίνονται ακόμη καλύτεροι σε αυτό από ό,τι σε Xbox360 και Playstation 3 – τίτλοι που βασίζονται περισσότερο στη GPU από ό,τι στον επεξεργαστή.

Όπως, όμως, το να βάζεις μια υπερσύγχρονη κάρτα γραφικών σε έναν… Pentium 2 δεν σημαίνει πως θα μπορείς να παίξεις τα τελευταία παιχνίδια σε ένα PC, έτσι και το ότι αυτό έχει γρήγορο σύστημα γραφικών δεν σημαίνει πως σώζεται (απόλυτα) η κατάσταση με τον επεξεργαστή. Και σίγουρα αφήνει να εννοηθεί πως τα επερχόμενα Xbox 720 και Playstation 4-ή-όπως-αλλιώς-λέγεται θα… το θάψουν!

Ενδιαφέρον έχει πως μετά τα σχόλια του Shishkovtsov, ο Gustav Halling της DICE (όπως λεμε Battlefield) έκανε παραπλήσια σχόλια μέσω twitter. Και όχι απλά μιλώντας για τον εαυτό του, μα λέγοντας πως έχει ακούσει πως όντως το Wii U έχει αργό επεξεργαστή από ΑΛΛΟΥΣ developers, συμπληρώνοντας πως είναι κρίμα που συμβαίνει αυτό, διότι αναπόφευκτα θα μικρύνει τη διάρκεια ζωής της κονσόλας όταν εμφανιστούν οι κονσόλες επόμενης γενιάς.

Με άλλα λόγια, αν έχετε ήδη Wii-Xbox 360-Playstation 3, μην θεωρείτε πως το Wii U είναι μια κονσόλα επόμενης γενιάς, μα… μια κονσόλα της ΤΩΡΙΝΗΣ γενιάς, που… άργησε 2-3 χρονάκια να εμφανιστεί. Ένα Wii-όπως-θα-έπρεπε-να-είναι-το-Wii εξαρχής. Και αν δεν μπορεί να τρέξει Metro: Last Light, που βγαίνει εδώ-και-τώρα, μην περιμένετε πως θα μπορεί να τρέξει τίτλους σαν αυτούς που θα δούμε 2-3 χρονάκια αφού έχουν κυκλοφορήσει οι κονσόλες επόμενης γενιάς.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, το Wii U έχει, πόσα, ένα-δυο χρονάκια ζωή; Ας σκάσουμε κοντά στα 500 ευρώ για μια κονσόλα που σε ένα χρόνο θα κοιτάζει τις άλλες κλαίγοντας. Γιατί όχι; Λεφτά υπάρχουν!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.