Διαθέσιμο (μόνο) για PCs το Baldur’s Gate: Enhanced Edition

Η ανανεωμένη έκδοση του κλασσικού, αγαπημένου και πολυβραβευμένου RPG, Baldur’s Gate, είναι διαθέσιμη από σήμερα για PCs. Αντίθετα με τα αρχικά σχέδια, όμως… Μόνο για PCs.

Με άλλα λόγια, οι αναμενόμενες εκδόσεις για iOS και Android του νέου Baldur’s Gate: Enhanced Edition αναβλήθηκαν, λόγω της εμφάνισης ενός σημαντικού προβλήματος, που οδηγούσε σε κολλήματα.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στην έκδοση του iPad, εμποδίζοντας την αποδοχή του τίτλου από την Apple. Έτσι, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για iPad την επόμενη εβδομάδα.

Δυστυχώς, το πρόβλημα της έκδοσης για iPad εντοπίζεται και στο Android, οφείλεται σε κομμάτι του παλιού κώδικα του παιχνιδιού (που είχε αρχικά σχεδιαστεί για PCs), και η δική του διόρθωση θα αργήσει λίγο περισσότερο – αναμένεται πάντως για πριν το τέλος του έτους.

Όπως επεσήμανε πάντως ο υπεύθυνος για τον τίτλο, Trent Oster, μάλλον στην περίπτωση του Android στις συσκευές με τις οποίες θα δηλώνει συμβατός ο τίτλος θα φιγουράρει αρκετά το ονοματάκι της Nvidia.

Όσο για το iPhone; Ο τίτλος έχει μεταφερθεί και σε αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά, αλλά τα πλήκτρα που παρουσιάζονται στην οθόνη ήταν πολύ μικρά, και δεν υπήρχε χρόνος για μια ριζική ανασχεδίαση του interface του. Μάλλον, όμως, θα γίνει και αυτή, στο κοντινό μέλλον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.