Δεν αρκεί η ισχύς για τον Πρόεδρο της Nintendo (Αμερικής)

Ο Reggie Fils-Aime, Πρόεδρος της Nintendo of America, δήλωσε στο CNet πως σημαντικότερο από όλα δεν είναι το να έχεις ιπποδύναμη, αλλά το να παρέχεις νέες εμπειρίες.

Τι μπορούν να προσφέρουν τα Playstation 4 και Xbox 720, ή όπως-αλλιώς-είναι-τα-τελικά-ονόματα-τους, πέρα από γρηγορότερους επεξεργαστές και συστήματα γραφικών; Τίποτα, κατά τον Reggie Fils-Aime, αν Sony και Microsoft δεν αποφασίσουν να μιμηθούν τη Nintendo που, κατά τον ίδιο, για ακόμη μια φορά πρωτοτύπησε με το Wii U, παρέχοντας ένα νέο είδος εμπειριών που ζητά ο κόσμος.

Ξεχνά, βέβαια, πως η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει τη… virtual/augmented reality στα σαλόνια μας, και ήταν η πρώτη που παρουσίασε μια λύση για gaming χωρίς… αξεσουάρ (άσχετα αν δεν δούλευε τέλεια), το Kinect, που σύντομα θα δούμε ανανεωμένο και ενισχυμένο. Ξεχνά πως το SmartGlass της ίδιας δίνει στο υπάρχον Xbox 360 παραπλήσιες δυνατότητες με το Wii U, μετατρέποντας ένα οποιοδήποτε smartphone ή tablet σε χειριστήριο αφής/επέκταση της κονσόλας (άσχετα αν δεν το έχουν αξιοποιήσει ακόμη οι developers – αυτό ισχύει τώρα, προφανώς με το επόμενο Xbox η κατάσταση θα αλλάξει).

Ody's thoughts

Άρα, ποιά είναι η πρωτοτυπία, βρε Reggie;!; Στο ΝΕΟ-νέο επίπεδο Super Mario;!; Για ποιές νέες εμπειρίες μιλάμε ακριβώς;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.