Έσπασε τα… κοντέρ του Kickstarter το Star Citizen

Η συνδυασμένη προσπάθεια χρηματοδότησης του space simulator Star Citizen ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο χώρο του crowdfunding (της χρηματοδότησης από τα πλήθη και όχι από επενδυτές).

Γνωστό και ως Το Νέο Wing Commander, αφού πρόκειται για την επιστροφή του Eric Roberts στο είδος – αλλά και το gaming γενικότερα – μετά από σχεδόν μια δεκαετία, το Star Citizen υπόσχεται να είναι το… χολιγουντιανό blockbuster των space simulators. Όσο να’ναι, το είδος μας είχε λείψει, και μπορεί ακόμη και να χαρακτηριστεί ως… υπό εξαφάνιση, οπότε η εμφάνιση ενός τέτοιου τίτλου ήταν από μόνη της μια έκπληξη. Και, όπως απέδειξαν οι υποστηρικτές του, ευχάριστη.

Η χρηματοδότηση του τίτλου ξεκίνησε από το επίσημο site του και συνέχισε στο Kickstarter. Από αμφότερα, ο Chris Roberts και η ομάδα του συγκέντρωσαν $6.238.563, ποσό ρεκόρ, που, με τη σειρά τους, θα… αυγατίσουν, αφού ο Roberts ήθελε εξαρχής να τα χρησιμοποιήσει ως απόδειξη προς πιθανούς επενδυτές για το ότι ο τίτλος όντως θα ενδιέφερε τους σύγχρονους gamers.

Quote:

Είμαι έκθαμβος από την εκπληκτική εισροή υποστήριξης για το project μας. (…) Είναι εμφανές πως οι οπαδοί των space sim περίμεναν ένα παιχνίδι σαν το δικό μας να εμφανιστεί για να αναζωπυρώσει κάποια από την ένταση που έλειπε από τα PC games και την κατηγορία των space sim. Οι πηγές που μας παρείχαν οι οπαδοί μας, σημαίνουν πως η ομάδα μας θα μπορέσει να ενσωματώσει περισσότερα χαρακτηριστικά στο Star Citizen και να παραδώσει ένα ακόμη καλύτερο παιχνίδι.

…είπε ο Eric Roberts, προφανώς καταχαρούμενος από την θετικότατη αποδοχή. Και έτσι, ναι: το Wing Commander επιστρέφει, αν και… με άλλο όνομα.

Source:

The studio’s space sim, Star Citizen, set the new record for crowdfunded videogames by raising $6,238,563 through Kickstarter and Roberts’ website.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.