700.000 εφαρμογές για το Android

Επιτέλους, το Android μπορεί να… περηφανεύεται πως, ναι, μπορεί να… παιδεύτηκε, αλλά έχει πια τόσες εφαρμογές όσες και το iOS της Apple. Σχεδόν.

Επίσημα, η Google αποκάλυψε πως στο Google Play υπάρχουν, πια, περισσότερες από 700.000 apps για το δημοφιλέστατο λειτουργικό σύστημα της για smartphones και tablets. Ο αριθμός είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν του App Store της Apple και, άρα, θεωρητικά, το Android χαρακτηρίζεται πια από τον ίδιο πλούτο επιλογών με το iOS σε εφαρμογές και παιχνίδια.

Πρακτικά, βέβαια, πάντα το Android… πνιγόταν σε απαράδεκτα παιχνίδια και προγράμματα, σε άχρηστα πράγματα καμουφλαρισμένα-ως-apps, καθώς και ένα χάος από κλώνους κλώνων (ω, κλώνοι) των δημοφιλέστερων εφαρμογών. Και ναι, και στο iOS η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη, αλλά είναι λίγο καλύτερη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.