50 εκατομμύρια Xperia θέλει να πουλήσει η Sony το 2013

Υπεραισιόδοξη ή ρεαλίστρια να χαρακτηρίσει κανείς τη Sony, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να πουλήσει σχεδόν… πέντε φορές τον πληθυσμό της χώρας μας σε smartphones της σειράς Xperia εντός του 2013;

Το νούμερο δεν είναι επίσημο, και άρα προφανώς μιλάμε για φήμη, που όμως δεν φαντάζει εξωπραγματική. Όλα αρχίζουν από την όχι-και-τέλεια οικονομική κατάσταση της Sony. Σε μια προσπάθεια να μειώσει κόστη, λέγεται εδώ και καιρό πως θα κάνει outsourcing κομμάτια της σε τρίτες εταιρείες. Κομμάτια όπως η κατασκευή smartphones, και εταιρείες όπως-λέμε-Foxconn (ποιά άλλη;!).

Η μείωση του κόστους παραγωγής αναπόφευκτα θα τη βοηθήσει και στην παραγωγή αυξημένου όγκου συσκευών. Και καλά η παραγωγή. Πες πως… έχει 50 εκατομμύρια smartphones σε μια τεράστια αποθήκη όπως αυτή στο τέλος του Raiders of the Lost Arc, έτοιμη να τα εκτοξεύσει στον κόσμο. Πώς θα… τον πείσει να τα αγοράσει;

Και για αυτό ο… σκαϋφωλικός James Bond προτιμά Xperia! Η εταιρεία φαίνεται πως θα ακολουθήσει επιθετικό marketing, με αφετηρία το Skyfall, καθώς και να διαθέσει στην αγορά αναβαθμισμένες εκδοχές των ήδη αναγνωρισμένων ως αρκετά καλών μοντέλων της, των Xperia S και Xperia T, καθώς και ελκυστικά νέα μοντέλα όπως το φημολογούμενο Odin.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.