Φτιάξε ποιήματα με… τη φωνή του Captain Kirk;!

Ω, και όμως, και όμως..! Ο William Shatner, γνωστότερος για το ρόλο του ως Captain Kirk στο κλασσικό Star Wars, κυκλοφόρησε μια νέα app που επιτρέπει τη δημιουργία ποιημάτων με τη φωνή του!

Η εφαρμογή ακολουθεί τη λογική των λεγόμενων fridge magnets, που μάλλον δεν έχουν γνωρίσει και τόση επιτυχία στη χώρα μας. Είναι, απλά, λέξεις που πίσω τους έχουν μαγνητάκια, που μπορεί κανείς να κολλά στο ψυγείο του, σχηματίζοντας φράσεις. Το Shatoetry, όπως είναι το όνομα της εφαρμογής (συνδυασμός από τα Shatner και… Magnetic Poetry) δουλεύει με τον ίδιο τρόπο.

Ο χρήστης επιλέγει ανάμεσα σε διαφορετικές λέξεις και τις χρησιμοποιεί για να δομήσει φράσεις. Ο Shatner έχει παράσχει τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους… προφέρει κάθε λέξη, ώστε να μπορεί κανείς να δώσει περισσότερη έμφαση σε αυτές που κρίνει ως σημαντικότερες σε μια φράση. Αποτέλεσμα; Ποίηση..!

Και το καλύτερο είναι πως η εφαρμογή, πέρα από την όποια πλάκα χάρη στη χαρακτηριστική φωνή και τρόπο ανάγνωσης του Shatner, έχει και… multiplayer στοιχείο (!), καθώς και τις αναμενόμενες-σε-κάθε-εφαρμογή πια social λειτουργίες προώθησης των… Shatisms, όπως ονομάζει η εφαρμογή τις φράσεις, σε twitter και Facebook.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.