Το WebOS ως… εφαρμογή στο Android!;!

Πολλά υποσχόμενο μα… αδικοχαμένο, το WebOS της Palm, που μετά πέρασε στα χέρια της HP και μετά από αυτήν στην… αφάνεια, επιστρέφει ως, για δες, εφαρμογή για Android!

Δεν πρόκειται για μια επίσημη προσπάθεια, αλλά… τι σημασία έχει αυτό; Μια ομάδα εθελοντών, η Phoenix International Communications, αποφάσισε πως το WebOS, το πρωτοπόρο λειτουργικό σύστημα που η Palm ανέπτυξε για τις δικές της συσκευές, ήταν πολύ καλό για να… ξεχαστεί. Και έτσι, άρχισε η προσπάθεια μεταφοράς του ως… ναι, και όμως, ως εφαρμογή για το Android!

Αν και τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, και ήδη τρέχει (αν και το τρέχει είναι μάλλον σχετικό, αφού… σέρνεται) σε ένα Samsung Nexus S, το WebOS-για-το-Android έχει δρόμο ακόμη μπροστά του. Τίποτα δεν αποκλείει, όμως, στο μέλλον να το έχουμε ως ένα πρόσθετο layer στα smartphones και tablets με Android, προσθέτωντας σε αυτά τις έξυπνες λειτουργίες του και παρέχοντας πρόσβαση στις όχι-και-τόσο-πολλές εφαρμογές του.

Ody's thoughts

Εκτός, βέβαια, αν το project αργήσει τόσο ώστε να ενσωματωθούν όλες οι λειτουργίες του στο Android, εξαφανίζοντας το όποιο νόημα της ύπαρξης του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.