Το Raspberry Pi σε ρόλο… arcade;!

Ένα νέο project στο Kickstarter αναλαμβάνει να μετατρέψει τον πάμφθηνο υπολογιστή που χωράει στην παλάμη, Raspberry Pi, σε ένα υπερπλήρες – αν και… mini – κλασσικό κουβούκλιο arcade game.

Μοιάζουν με μικρογραφίες από τα κλασσικά arcades και ακούνε στο όνομα Picades. Έτσι, τουλάχιστον, τα έχει ονομάσει η δημιουργός τους, Pimoroni, που αισιοδοξεί να τα παρέχει σε κόστος από £112 έως £128 για τη μικρή έκδοση, και από £160 έως £192 για τη μεγάλη. Η μικρή έχει οθόνη 8 έως 10 ιντσών και η μεγάλη από 12 έως 13 ίντσες (και δυο extra πλήκτρα). Βασικό χαρακτηριστικό όλων, πως παρέχουν στον φανατικό οπαδό του retro gaming ένα κανονικότατο μικρό arcade cabinet.

Αυτό που απουσιάζει από την εξίσωση είναι η motherboard του μηχανήματος, η καρδιά του, τα κυκλώματα στα οποία σε ένα κανονικό arcade θα έτρεχε ένα παιχνίδι. Αυτό το ρόλο θα αναλαμβάνει το ίδιο το Raspberry Pi, που θα κουμπώνει μέσα στο picade. Από εκεί και έπειτα… Linux υπάρχει! Μπορεί κανείς να το γεμίσει με εξομοιωτές για κλασσικά συστήματα, από παλιά ηλεκτρονικά μέχρι κλασσικές κονσόλες και υπολογιστές, μετατρέποντας το πακετάκι Raspberry Pi – Picade σε ένα δικό του… ουφάδικο.

Info

Άξιο σημείωσης πως έχουμε δει αντίστοιχα projects και στο παρελθόν, που για παράδειγμα παρείχαν μια βάση-σαν-arcade όπου μπορούσε να κουμπώσει ένα tablet. Και πάντα είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Picade: ήταν… τσιμπημένα σε κόστος, αλλά πολύ ελκυστικά, αλλά και ό,τι πρέπει για ένα πρωτότυπο δώρο. Όπως και να έχει, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του project στο Kickstarter κάπου εδώ. Retro gaming for the win!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.