Το Minecraft στον πραγματικό κόσμο

Η Mojang παρουσίασε μια νέα εφαρμογή για τις συσκευές της Apple με iOS (πως λέμε iPhone, iPad, iPod Touch), που φέρνει τις κατασκευές σας από τον τίτλο της, Minecraft, στον… πραγματικό κόσμο!

Εντάξει, μην περιμένετε πως με αυτό εννοούμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα σας… ταχυδρομήσει εκείνο το κάστρο που χτίσατε λιθαράκι-λιθαράκι (ή, μάλλον, κύβο προς κύβο): πρόκειται απλά για μια εφαρμογή augmented reality που ενεργοποιεί την κάμερα του κινητού και, στη συνέχεια, προσθέτει επάνω από τον πραγματικό κόσμο αντικείμενα του Minecraft που μπορεί κανείς να δει στην οθόνη. Ναι, Μπάμπη, σαν να ήταν πραγματικά! Μόνο που δεν είναι! Σταμάτα να χαίρεσαι! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λέμε!

Η εφαρμογή, που ακούει στο όνομα – ω, τι πρωτότυπο – Minecraft Reality, έχει αναπτυχθεί από την 13th Lab, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως χρησιμοποιεί και το GPS της συσκευής ώστε να μπορεί κανείς να… αφήσει τα κατασκευάσματα του σε συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες, ώστε να μπορούν να τα… συναντήσουν εκεί και όσοι άλλοι χρησιμοποιούν το Minecraft Reality.

Και για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή, ορίστε ένα βιντεάκι που τη δείχνει σε δράση:

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο iTunes με κόστος $1,99, ενώ μάλλον πέφτει… πολύ βαριά για τις παλαιότερες συσκευές της Apple, αφού δηλώνει ασύμβατη με το iPod Touch 4G και τρέχει με περιορισμένες δυνατότητες στο iPhone 4.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.