Τετραπλάσιες πωλήσεις για τα Windows Phone

Πραγματικά… ξεπουλάνε τα Lumia 920 της Nokia και Windows Phone 8X της HTC σε ορισμένες χώρες, δίνοντας στη Microsoft την πρώτη της smartphone-ική επιτυχία.

Καιρό προσπαθούσε να κάνει έστω και… ένα μοντέλο να πουλήσει αξιοπρεπώς, και, τελικά, μάλλον τα κατάφερε (όχι αποκλειστικά χάρη στις δικές της κινήσεις, αλλά… λέμε τώρα). Και μάλλον, τώρα, η Microsoft δεν μπορεί να ξεκολλήσει το χαμόγελο από τα χείλη του Ballmer, αφού έχει, επιτέλους, όχι μια αλλά δυο επιτυχίες στα χέρια της, στο χώρο των smartphones, και αναγνώριση των νέων Windows Phone 7 από το κοινό.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί αριθμοί πωλήσεων, αλλά σύμφωνα με τη Shanghai Securities News η Nokia έχει λάβει παραγγελίες για 2,5 εκατομμύρια Lumia 920 μέσα στις 20 ημέρες που η συσκευή βρίσκεται στην αγορά, που σημαίνει πως μόνο του το συγκεκριμένο μοντέλο, μέσα στο τρέχον τρίμηνο, θα έχει πουλήσει περισσότερα κομμάτια από ό,τι όλες οι προτάσεις των κατασκευαστών smartphones-με-Windows-Phone πριν ένα χρόνο!

Και μετά τα ευχάριστα, πάμε στα δυσάρεστα – όσον αφορά στους απλούς καταναλωτές, που αφορούν στο update των Windows Phone στην επόμενη μεγάλη έκδοση τους, την 8: με λίγα λόγια… Ξεχάστε τη. Η Microsoft έχει ξεκαθαρίσει πως οι υπάρχουσες συσκευές με Windows Phone 7 δεν θα αναβαθμιστούν στα Windows Phone 8, μα αντίθετα θα λάβουν ένα update με αριθμό 7.8, το οποίο θα τους χαρίσει τη νέα Start screen των Windows Phone 8 και… κάτι παραπάνω. Το τι, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά σίγουρα θα απέχει (μακράν) από το σύνολο χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων των Windows Phone 8.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, αν δεν χρειάζεστε εδώ-και-τώρα ένα νέο smartphone, αλλά σας έχουν… γυαλίσει τα Windows Phone και θα θέλατε να μεταβείτε σε αυτά, μάλλον είναι καλύτερο να περιμένετε. Να θυμάστε πως η υπάρχουσα σειρά 7 δεν θα τρέχει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που θα έχουν σχεδιαστεί για τα Windows Phone 8, που θα έχουμε κοντά μας στο όχι-και-τόσο-μακρινό-μέλλον, οπότε αγοράζοντας μια συσκευή εδώ-και-τώρα, να γνωρίζετε πως παίρνετε κάτι με… δεδομένη ημερομηνία λήξης για κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.