Χωρίς DirectX 11.1 τα Windows 7

Τι, νομίζατε πως επειδή τα Windows 7 είναι σχετικά νέα, και θα έχουν υποστήριξη για κάποια χρόνια ακόμη, αυτή η υποστήριξη εμπεριείχε και τα DirectX; Αμ δε! Οι gamers καλούνται να αναβαθμίσουν στα Windows 8!

Σε ερώτηση από developer σχετικά με ένα χαρακτηριστικό των νέων DirectX 11.1, τον WARP software rasterizer (που ολοκληρώνει υπολογισμούς για την παρουσίαση των γραφικών στον κεντρικό επεξεργαστή, και όχι στην κάρτα γραφικών), ο Daniel Moth της Microsoft ανέφερε πως όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, και τα DirectX 11.1 γενικότερα, θα πρέπει να έχει τα Windows 8.

Quote:

Τα DirectX 11.1 είναι τμήμα των Windows 8, όπως τα DirectX 11 ήταν τμήμα των Windows 7. (…) Μπορεί να διαθέσαμε τα DirectX 11 και για τα Vista, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για διάθεση των DirectX 11.1 στα Windows 7.

…είπε ο κ. Moth, ουσιαστικά δηλώνοντας πως όποιος gamer θέλει το λειτουργικό του σύστημα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το hardware του, όσον αφορά στο gaming, είναι ουσιαστικά αναγκασμένος να αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση των Windows.

Φυσικά, το δεν υπάρχουν σχέδια δεν σημαίνει υποχρεωτικά και πως δεν θα κυκλοφορήσουν, τελικά, τα DirectX 11.1 στα Windows 7. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα συνέφερε τη Microsoft, αλλά αν υπάρξει αρκετή… κατακραυγή, και απόδειξη πως η διάθεση των DirectX 11.1 θα ήταν εφικτή και στα προηγούμενα Windows, ίσως αναγκαστεί να τα κυκλοφορήσει.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.