Τσάμπα το έχεις το antivirus, Μπάμπη..!

Έρευνα για χάρη της εταιρείας Imperva από το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv έδειξε πως τα περισσότερα antivirus που χρησιμοποιούν οι εταιρείες… υπάρχουν μόνο για να υπάρχουν!

Με άλλα λόγια, τσάμπα τα έχουν, τσάμπα τα έχουν αγοράσει, τσάμπα τα χρησιμοποιούν βαραίνοντας τους υπολογιστές τους. Πώς και έτσι; Διότι σχεδόν όλα αρνήθηκαν πεισματικά να αναγνωρίσουν τα 82 αρχεία malware που η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα τους. Ακόμη και μετά από εβδομάδες, σχεδόν τα μισά antivirus ή δεν αναγνώριζαν τις απειλές, είτε τις χαρακτήριζαν ως άγνωστους κινδύνους.

Μην απογοητεύεστε ακόμη αν είστε εταιρεία και διαβάζετε αυτή την είδηση (μα, τι γυρεύει μια εταιρεία στο unregistered;!)… Ακόμη δεν μάθατε τα… χειρότερα! Τσάμπα, που λέτε, το πληρώσατε εκείνο το εμπορικό, και-καλά καλό antivirus, αν τουλάχιστον εμπιστευτούμε τη συγκεκριμένη έρευνα. Βλέπετε, οι δυο προτάσεις που, τελικά, προτείνει, έχουν αμφότερες… μηδενικό κόστος: Avast και Emisoft. Με τις εμπορικές προτάσεις της McAfee να ακολουθούν. Για τους υπόλοιπους… ούτε κουβέντα!

Συμπέρασμα της; Το κόστος των antivirus δεν αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητα τους, και, σε εταιρικό επίπεδο (όπου οι άδειες αγοράζονται μαζικά), θα ήταν καλύτερο τα ίδια χρήματα να επενδυθούν σε ένα διαφορετικό τομέα ασφαλείας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.