Διαθέσιμο το Linux Mint 14

Με κωδικό όνομα Nadia, και… όχι και τις καλύτερες εντυπώσεις, η δέκατη τέταρτη έκδοση της δημοφιλούς διανομής ξεκινά τη δική της πορεία.

Αποτελώντας μια από τις καλύτερες εναλλακτικές του Ubuntu μέχρι σήμερα, το Linux Mint έχει καταφέρει να διαφοροποιηθεί ακροβατώντας ανάμεσα στο σύγχρονο και το κλασσικό. Η διανομή φημίζεται για το ότι καταφέρνει, μέχρι σήμερα, να παρέχει σύγχρονες ευκολίες και διευκολύνσεις, δίχως, όμως, να αγνοεί την οικειότητα της πλειοψηφίας των χρηστών με συγκεκριμένες μεθόδους εργασίας. Και αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, μεταφράζεται σε έχει το Cinnamon desktop αντί για το Gnome Shell ή το Unity.

Κατά τα άλλα, διαθέτει μικροδιορθώσεις σε ενοχλητικά προβλήματα και κάποιες όχι-και-τόσο-σημαντικές αναβαθμίσεις. Τα… συνηθισμένα, δηλαδή!

Ody's thoughts

Π.χ. ο mdm, ο desktop manager που συνοδεύει τη διανομή, υποστηρίζει πια themes… Γουάου!).

Πάντως, ήδη υπάρχουν και τα πρώτα ενοχλητικά-και-γνωστά προβλήματα, αφού εξαρχής προειδοποιούνται οι κάτοχοι συστημάτων με συστήματα γραφικών της Intel, πριν προβούν καν στο κατέβασμα του, και από το επίσημο site του, να είναι προετοιμασμένοι για προβλήματα και χαμηλές επιδόσεις.

Ody's thoughts

Αυτό θα πει “τελική έκδοση λειτουργικού συστήματος, έτοιμη για κατανάλωση από τις μάζες”. Αχέμ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.