Διαθέσιμη η beta 12η έκδοση του XBMC

Η καλύτερη λύση στην κατηγορία των media players κατά την άποψη του γράφοντα, και μια από τις πληρέστερες εφαρμογές του είδους, το XBMC, μόλις έφτασε στη 12η έκδοση του.

Η νέα έκδοση προσθέτει στο ήδη τεράστιο πλήθος δυνατοτήτων της εφαρμογής και υποστήριξη για ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικών streams αλλά και εγγραφή τους στο δίσκο, ουσιαστικά μετατρέποντας το και σε λύση PVR – βασικότατη δυνατότητα που του έλειπε σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πέρα από αυτό, σημαντικές νέες προσθήκες είναι η υποστήριξη HD audio (DTS-MA και Dolby True-HD) μέσω της νέας XBMC AudioEngine, συμβατότητα με το Raspberry PI, αρχική υποστήριξη της πλατφόρμας του Android, βελτιωμένη υποστήριξη του Airplay, καλύτερο φιλτράρισμα περιεχόμενου στη βιβλιοθήκη της εφαρμογής και προχωρημένο διαμοιρασμό media μέσω UPnP.

Info

Μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του. Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, εννοείται με μηδενικό κόστος!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Blackfox

  1. Η υποστήριξη για PVR υπήρχε, από την έκδοση 10. Απλά υιοθετήθηκε “επίσημα”.
  2. Ακόμα η beta είναι ασταθής (λογικό), ειδικά στα 8 :)
  3. Κάποιος πρέπει να τους πει πως, στα Ελληνικά το XBMC έχει θέμα με το “Σ” :)

 • ducklord

  Για το 1, ναι, σαν plugin, από τρίτο, δίχως επίσημη υποστήριξη και εξαρχής άφαντο ως λειτουργία αν-δεν-ήξερες-πως-υπάρχει-για-να-το-προσθέσεις. Δεν αποτελούσε καν “επίσημο κομμάτι του XBMC” μέχρι την τωρινή έκδοση. Και αν θυμάμαι καλά, μέχρι να αποδείξει ο τυπάς που το έφτιαξε αρχικά πως “λειτουργεί μια χαρά”, υπήρχαν και συζητήσεις στα επίσημα forums για το πώς δεν αξίζει να προστεθεί σχετική υποστήριξη στο XBMC διότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Και τσούπ, μέσα σε 2 εκδόσεις έγινε… “major feature”!

  Για το 2, δεν γνωρίζω να σου πω. Λίγο που την είδα στα 7, μου φάνηκε σχετικά καλή – κομματάκι πιο βαριά από την προηγούμενη, αλλά παίζει να έφταιγε κάτι άλλο που έτρεχε παράλληλα (πάντα “τρέχει κάτι άλλο παράλληλα” στα PCs μου :-D ).

  Για το 3, που εννοείς; Δεν πρόσεξα κάτι – αλλά από την άλλη… Εμ… δεν είδα πουθενά ελληνικά. Το τρέχω πάντα με Αγγλικό interface, και συνήθως βλέπω τις ταινίες/σειρές χωρίς υπότιτλους. ΜΟΝΟ όταν βλέπω στην TV με το έτερον ήμισυ βάζω ΜΟΝΟ υπότιτλους, και εκεί σε… περίεργη φάση: στο XBMC του πρώτου Xbox (που έχω χρησιμοποιήσει 99,9% για το XBMC και 0,1% για να παίξω. Το Halo 2 για όποιον αναρωτιέται.)