Έκπληξη! Το Windows 8 Store έφτασε τις 20.000 εφαρμογές!

Κανείς δεν γνωρίζει πώς συνέβη, αλλά μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες το Windows 8 store απέκτησε 7.000 εφαρμογές (!!!), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 20.000!

Αυτό και αν είναι… γκάζωμα, αφού εκεί που το Windows 8 Store είχε μόλις 13.000 εφαρμογές μέχρι πριν δυο εβδομάδες, και αποτελούσε… αιτία γέλιου για τον ανταγωνισμό, μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες απέκτησε επιπλέον περισσότερες από τις μισές από τις υπάρχουσες – επτά ολόκληρες χιλιάδες εφαρμογές, φτάνοντας στον τελικό αριθμό των 20.000 apps.

Φυσικά, ο αριθμός είναι και πάλι μικρός, αλλά η ανακοίνωση είναι αρκετή για να κάνει τους ανταγωνιστές της Microsoft να… λούζονται με κρύο ιδρώτα, αφού αν συνεχίσει με τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης, θα έχει φτάσει μέσα σε μήνες στο σημείο που άλλοι χρειάστηκαν χρόνια για να το πλησιάσουν!

Το καλύτερο είναι πως σχεδόν 18.000 από αυτές έχουν μηδενικό κόστος. Άξιο σημείωσης, όμως, πως αφού υπάρχει περιορισμός περιοχών, ίσως να μην είναι όλες διαθέσιμες σε όλα τα σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα π.χ. εμείς εντώ-στο-Ελλάντα να βλέπουμε ένα υποσύνολο τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Μάλλον τις είχαν έτοιμες οι devs και περίμεναν το OK από την Microsoft. Θυμάμαι ένα άρθρο που ένας developer έκανε παράπονα ότι η MS αργούσε πάρα πολύ να δώσει το πράσινο φως για να μπει η εφαρμογή του στο μαγαζάκι. Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε και τώρα, αλλά για… 7000 από δαύτες :P

  • ducklord

     Ναι, το ξέρω και αν θυμάμαι καλά είχα γράψει και για αυτό. Αλλά, όπως είπες: 7000;!; Σαν πολλές δεν είναι για να συνέβη κάτι τέτοιο;
    Υποθέτω θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον. Αν σε 2-3 μήνες δεν έχει… άλλες 7000, μπορούμε να αρχίσουμε να γελάμε. Αν έχει, μπορεί να… αρχίσει ο ανταγωνισμός να κλαίει – διότι αυτό θα πει πως τα Windows Phone “γκάζωσαν”.