$160 εκατομμύρια “κάτω” είναι η Zynga

Η εταιρεία που έπεισε όλες τις άλλες πως το social gaming είναι το μέλλον έχει χάσει $160 εκατομμύρια εντός του έτους – και συνεχίζει να “πέφτει”.

Η Zynga δεν κατάφερε να… διαιωνίσει την καλή τύχη της, και σήμερα πια μάλλον αποτελεί περισσότερο από ποτέ την απόλυτη απόδειξη των ανησυχιών πολλών οικονομολόγων πως κινούμαστε προς μια δεύτερη “φούσκα” του Web. Λαμπρό πρότυπο της τάσης υπερεκτίμησης των ιντερνετικών εταιρειών, η Zynga για καιρό χαρακτηριζόταν με αξία υπερπολλαπλάσια της πραγματικής της, με αποτέλεσμα τη σημερινή της θέση.

Μέσα στο διάστημα των τελευταίων εννιά μηνών, η Zynga έχει χάσει $160 εκατομμύρια. Αναπόφευκτα, πριν δυο ημέρες η εταιρεία απέλυσε 150 εργαζόμενους και διέκοψε την ανάπτυξη και υποστήριξη 13 τίτλων της. Και αν και αυτά δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πως “θα κλείσει”, δεν αποτελούν και τις καλύτερες ενδείξεις για το μέλλον της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.