Τρύπα ασφαλείας απενεργοποιεί το WiFi σε iPhone, Android smartphones και… αυτοκίνητο της Ford

Ένα πρόβλημα ασφαλείας που εντοπίστηκε σε δυο ασύρματα chips της Broadcom επιτρέπει ακόμη και σε σχετικά… αρχάριους hackers να απενεργοποιήσουν το WiFi σε πλήθος συσκευών. Και σε ένα αυτοκίνητο.

Όλα ξεκινούν από τα τσιπάκια ασύρματης δικτύωσης BCM4325 της Broadcom, το firmware των οποίων έχει ένα σφάλμα στη διαδικασία πιστοποίησης κατά την “είσοδο” δεδομένων. Αυτό επιτρέπει ακόμη σε έναν όχι-και-τόσο-προχωρημένο hacker, χρησιμοποιώντας “εργαλεία” που μπορεί να βρει κανείς πανεύκολα στο Internet (π.χ. υπάρχουν σχεδόν όλα στη διανομή Backtrack Linux), να τροποποιήσει τα δεδομένα που δέχεται μια συσκευή με ένα τέτοιο τσιπάκι ώστε, θα λέγαμε, να το “αναγκάσει να κλείσει”.

Η Broadcom έχει δημιουργήσει ένα patch που διορθώνει το πρόβλημα, αλλά διατίθεται… κατ’ επιλογήν, με τη λογική πως αφού το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε παλαιότερες, πολλές από τις οποίες δεν χαίρουν, πια, υποστήριξης από τους κατασκευαστές τους, δεν χρειάζεται και η “υποστήριξη” από πλευράς Broadcom για αυτές.

“Όμορφα”, αφού ανάμεσα σε αυτές τις “παλιές συσκευές” εντοπίζονται και παλαιότερα μοντέλα του iPhone, δημοφιλών smartphones με Android και άλλων συσκευών που ίσως βρίσκονται ακόμη στις τσέπες πολλών-πολλών χρηστών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.