Ταξίδι στα “ενδότερα” της Google

Το νέο project της Google δεν είναι μια νέα υπηρεσία, λύση, site ή gadget, αλλά μια απλή gallery φωτογραφιών που αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τον μυστικό κόσμο των Data Centers της.

Τα Data Centers της Google αποτελούν περιοχές “υψηλής ασφαλείας”, απόρθητες από “κοινούς θνητούς” που δεν εργάζονται στην εταιρεία – και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Να, όμως, που η Google αποφάσισε να ανοίξει λίγο το πέπλο της μυστικοπάθειας της, παρουσιάζοντας μας μια gallery εκπληκτικών φωτογραφιών, δια χειρός της καλλιτέχνιδος και φωτογράφου Connie Zhou, που μας ταξιδεύουν σε αυτά τα, για δες, χρωματισμένα σαν… Lego, ψηφιακά “φρούρια”.

Info

Η σχετική σελίδα της Google βρίσκεται εδώ. Να προειδοποιήσουμε πως οι εικόνες είναι τόσο εντυπωσιακές ώστε… “χάνεσαι”! Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε αρκετό χρόνο χαζεύοντας “το άλλο πρόσωπο” των υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Source:

Google is offering a look inside its data centers with a series of stunning photographs that would be more at home in an art gallery than a technology manual.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.