Η Microsoft κατηγορεί για πειρατεία το BBC, τη Wikipedia και… εμ… τη Microsoft!


Η Microsoft αποφάσισε να αντιμετωπίσει ενεργά τους κακούς, κακούς πειρατές των Windows 8. Και έτσι τους προειδοποίησε: ΚΑΙ το PirateBay, ΚΑΙ τη… WikiPedia, ΚΑΙ τον… εαυτό της!;!

Πιθανότατα κάποιο σφάλμα σε κάποιο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα εντοπισμού… κακών πειρατών (εναλλακτικά, αν πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα, κάποιος είναι πάρα μα πάρα πολύ ανίκανος – και… ας πούμε ξαδελφάκι του Rainman – εκεί, στη Microsoft) οδήγησε τη μεγάλη εταιρεία λογισμικού στο να στείλει πλήθος προειδοποιήσεων σε ένα τσούρμο μη-πειρατές των Windows 8 σχετικά με το ότι δεν είναι σωστό να διαθέτουν πειρατικά τα Windows 8.

Ναι, ανάμεσα τους υπάρχουν και σελίδες από τις οποίες όντως διακινούνται πειρατικές εκδόσεις των Windows 8 – Pirate Bay κανείς; Όπως, όμως, είπαμε, υπάρχουν και σελίδες όπως αυτή του Βρετανία, Έχεις Ταλέντο της Wikipedia! Ο λόγος για τον οποίο μάλλον, όντως, πρόκειται για σφάλμα software (ή για κάποιον ψυχοπαθή εργαζόμενο τις με τρελές εμμονές με ένα συγκεκριμένο διψήφιο νούμερο) είναι πως όλες έχουν ένα κοινό σημείο ανάμεσα τους: τον αριθμό 45.

Έτσι, μάλλον κάποια αυτοματοποιημένη λύση εντοπισμού του “ποιός-μας-κλέβει-θείε-Bill;” της Microsoft χτύπησε κόκκινο καταλάθος όταν συνάντησε τον αριθμό 45 σε αυτές τις σελίδες. Μοιάζει βγαλμένο από μυθιστόρημα του Douglas Adams, αλλά… Για δες, βρε παιδί μου!

Το άσχημο είναι πως κάποιες από αυτές τις σελίδες όντως τσίμπησαν, και οι διαχειριστές τους τις κατέβασαν για να μην έχουν… τρεχάματα στα δικαστήρια με το Megatherion – ανάμεσα τους, π.χ., μια σελίδα… προώθησης του Dark Knight Rises από την αλυσίδα κινηματογράφων AMC Theaters.

Ody's thoughts

Μας… έφαγαν τα robots! Το έλεγα εγώ, το έλεγα! Όσοι είστε ακριβώς σαρανταπέντε ετών, αρχίστε να ανησυχείτε: είστε οι πρώτοι!

Source:

Microsoft has stepped into a bit of a DMCA scandal itself.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.